СНСД интересују фотеље у Сарајеву

Министар безбједности и високи функционер СДС-а Драган Мектић не очекује да ће до краја мјесеца бити формиран Савјет министара. Он тврди да неће бити никакве програмске коалиције око било којег животног питања. Мектић је, гостујући у емисији Пулс БН ТВ, цитирао предсједавајуцег Предсједниства БиХ и лидера СНСД-а Милорада Додика, који је, тврди, изјавио да њих не интересује програмска коалиција, већ фотеље.

Република Српска 07.03.2019 | 23:46
СНСД интересују фотеље у Сарајеву
- Владајућа коалиција у БиХ обећа - биће Савјет минситара до нове године, па за још мјесец, па још мјесеца дана...сада и нова обећања, али слабо да ће ускоро ишта бити од тих обећања, оцјењује Мектић.

Нагласио је да чланови Предсједништва БиХ имају потпуно три различита правца и то је, како каже, кочница.

-Милорад Додик каже - `нас не интересује никаква програмска коалиција. нас интересују наше фотеље, наша мјеста у Сарајеву`. Али тако не иде, мора се направити сагласност и договор око кључних стратешких питања", истакао је министар безбједности.

Мектић појашњава да је недавно Додик однио у Брисел не своје одговоре, већ рад Савјета министара у протекле двије године.

- Додик ту уопште није учествовао у креирању тих питања. Оно што нарочито забрињава што Додик нема конзистентну политику што се тиче приближавања Европској унији, већ да је то политика од данас до сутра. Јуче хоће у НАТО, данас неће и шта ће бити сљедеће. Од њега ме не изненађује ништа. Чак сам увјерен да ће пристати на МАП- тврди Мектић.

О евентуалној коалицији СДС-а и СНСД-а на нивоу БиХ , Мектић је јасан:

-Како ћемо ми с њима бити у коалицији и у власти, када ми кажемо да су они криминализовали, да су приватизовали РС, да РС функционише на бази криминала и корупције. Када ми кажемо да они отјераше сав млади народ из ове државе, како ћемо сада ми сјести с њима и рећи - `хајде да будемо заједно власт. Или ми то амнестирамо, или смо ми лагали, или смо и ми постали као они - каже Мектић и додаје:

-Додик и СНСД кажу - хоћемо у Сарајеву да штитимо српске интересе`. Као да смо ми глупи па не знамо да штитимо српске интересе. И хоћемо ли ми штитити само оне српске интересе за које Додик каже да су то српски национални интереси. Зар није доношење закона о утврђивању поријекла имовине - српски национални интерес. То је за мене кључни српски национални интерес, да већ једном рашчистимо ко је опљачкао ову државу. Али они то неће.

Мектић се осврнуо и на превирања у СДС-у и приклањању појединих функционера СДС-а политици СНСД-а.

-Унутар Српске демократске странке мора се створити једна критична маса која ће тим особама који годинама мешетаре са СДС-ом растјерати их, отјерати и довести квалитетне људе на кључне позиције у СДС и људе који ће бити бескомпромисни у борби за интересе СДС-а.

А не можемо ми глумити неку опозицију, а кључни људи из СДС-а, што тајно што јавно, шурују са влашћу и за разне интересе нуде СДС Савезу независних социјалдемократа - каже Мектић.

Он оцјењује да СНСД на такав начин жели минимизирати СДС да им у будућности ова странка не би више правила проблем при доласку на власт.

-Ви знате да су одмах послије избора поједини потпредсједници СДС-а изашли са констатацијом да се мора ићи у коалицију са СНСД-ом, без икаквих договора и преговора унутар органа странке. Какви су то слободни стријелци, у чије они име причају, каже Мектић.

Он поручује да су СНСД и СДС два различита свијета.

Добро је што се у Теслићу десио референдум, јер се и ту видио принцип на који СНСД опстаје кроз изборе на власти.

"И сада је дефинитивно тачно оно што смо све вријеме говорили у посљедњим изборним процесима, а то је да су ти избори били једна велика изборна превара, да се десила огромна крађа и ја сам сада сигуран да је и Вукота Говедарица побиједио Жељку Цвијановић, да је прије тога Огњен Тадић побиједио Милорада Додика, али да на овакав начин и оваквом крађом, гдје нису бирана средства. Сматрам да је са оваквим  изборним законом бесмислено и излазити на изборе", сматра Мектић.

-Народ се мора окупити и политицкој мафији реци доста је, поручио је Мектић у емисији Пулс БН ТВ.



БН ТВ

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

Паљанин

07.03.2019 22:55

Браво Драгане свака вам је на мјесту.Истјерајте Цицка Бјелицу БРАНКОВИЋА и следећи избори су ваши.Доста је више продаје и убијања људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

08.03.2019 07:33

Тацно све до ријеци, али прво расцистите своје редове од бјелица и осталих бјелица па онда даље, мозете ви то сигуран сам

Name

грађанин

08.03.2019 07:52

Што нисте повели народ на демонстрације, или добро пратили своје бројаче и контролоре, који су купљени од Додика.

Name

ЛОВА ЛОВА

08.03.2019 10:38

КАКВЕ ФОТЕЉЕ. ЛОВА ЊИХ ИНТЕРЕСУЈЕ. КАКАВ ЦРНИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС. ЊИМА НАЦИОНАЛНИ ИНРЕРЕС И СЛУЖИ ДА ДРПИШУ ГДЈЕ СТИГНУ. КО И КОД ДРУГИХ. ПА НЕ СЛУЖИ ИМ НЕКО ЗНАЊЕ ДА БИ ЗАРАДИЛИ. АЈТЕ МОЛИМ ВАС.

Name

ре Паљанин

08.03.2019 11:05

И онда ће доћи благостање које на Палама влада од времена рата до данас. У рату је владао страх и биједа заједно са Радованом, Цицком, Тинтором и многим другима који су се у име ''народа'' и за народ борили за бијелим стољњацима у хотели ''Панорама'' једући и пијући пробрано, док је младост гинула у рововима и јела икар, пила алкохол и пушила цигаре које су горе поменути ''набављали'' на разне начене, шлеперима довозили и препродавали, стварајући богатства. Е онда долази смјена генерација у овај напаћени градић, па почиње владавина даниловића, шкоба, цицовића и других муфљуза, који на смишљен начин угњетавају становнике овог градића. И све под плаштом једне политике која је својевремено ''уклонинила'' оне који су сметали: Срђана, Риста, Жељка јер су се дрзнули и јавно прозвали криминалце. Роман се може написати о наводном ''поштењу'' и оних прије а и ових сада.

Name

Беба

07.03.2019 23:07

Свака част, Мектићу! Мало је оваквих људи у СДС. Чврст у одлуци, да не преговара са СНСД у Сарајеву. Зар поред толико увреда и одбацивања СзП у Сарајеву, сада с њима преговарати? И др Миличевић је рекао, да нема коалиције у РС али, да ће разговарати на нивоу БиХ, са СНСД. Па, шта је ово! људи? Врло добро мишљење Мектића је, да се зближе са опозицијом у Србији, јер Вучић подржава Додика. Велика грешка Вукоте и Бореновића је, што су ишли на разговор са Додиком. Довољно је, да су дали изјаве у медијима.Стабилни чланови СДС су Босић, Ђизелан, Мектић.. Непоколебљиви и непоткупљиви!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

08.03.2019 00:13

Засто ниси хапсио као сто си прицао... једва цекам да се одрекнем БИХ пасоса. Сто казе мујо преко скајпа ако Бог да....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре xy

08.03.2019 07:22

Тешко Њемачкој када теби нуде нови пасош. И за све ове године ниси научио да не хапси министар безбједности. Него се све ради по налогу тужилаштва

Name

Ре Xy

08.03.2019 07:31

Е мој господине ви или сте глупи или не разумијете полиција хапси по наредјењу суда али то је за вас мало виса математика.

Name

РЕ Xy

08.03.2019 08:08

НЕ МОЖЕ министар никога хапсити, смијем главу заложити да Мектић није толико неписмен да је рекао да ће он некога хапсити. Дај прво се мало упознај о устроју државе па онда пиши коментаре.

Name

Који лик

08.03.2019 02:46

Добро је да тебе не интересују фотеље

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

08.03.2019 10:12

Вала баш. Он тамо плаћа да сједи у фотељи, а не обрнуто. :-)

Name

42

08.03.2019 03:36

МЕХТИЦУ.НЕМА.НАМА.ВЕЦЕГ.НЕПРИЈАТЕЉА.ОД..ДОДИКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.03.2019 07:25

Срећа па имате дичног Бакира за вођу.

Name

РЕ РЕ

08.03.2019 10:24

ПРВО СЕ ИНФОРМИСИ ПА ОНДА КОМЕНТАРИСИ ,БАКИР И ДОДИК СУ ИСТИ, ОНИ ЦЕ СЕ У СВЕМУ СЛОЗИТИ КАД ЈЕ ЊИХОВ ИНТЕРЕС У ПИТАЊУ. КАКО СИ ГЛУП ЦОВЈЕЦЕ.

Name

Па

08.03.2019 04:15

Окупи се ко ти брани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

08.03.2019 05:20

Тоје тацно свака цаст мектицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

08.03.2019 05:38

Лицно не волим Додика нити СНСДа ..Али руку на срце јесте најбољи политицар у БиХ а рекао би и сире Јер бас то сто он ради је политика.Јер политика је курва лаз манипулација лицни интерес.А он је ту неприкосвен Но1.У политици нема љубави само интерес и лицни интерес народ је ту небитан Народ је продукт манипулације искорисцавања за добит политицара.Да би њима осигурали милионе милијарде полозаје луксуз аута јахте авионе виле станове хациненде и то све народним парама и све у име народа.Додик је политицки камелеон о националиста и патриота и демократа и по потреби запјевати. Под сатором А то и јесте политика тамо је пара тамо је успјех .Народ задовољан и пастетом Тоне у зивом блату те исте политике и нецини ниста да то промјени.Додик сваки пар дана баци народу једну Гримову а ја казем Додикову бајку којом се народ бави .Па тако од референдума од отцепљења од РС је дрзава заставе јузне Србије .Реалити Фарма парови спанска сапуница.Ми који смо стално под стресом због струје воде горива поскупљења на бенсединима алкохолу он се воза Авионима и узива.И тако 20 година а ми кукамо преко друствени мреза ратујемо виртуално и нецинимо ниста ама бас ниста да мало промјенимо ово стање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

08.03.2019 09:35

По теби. Таква политика није ефикасна и од користи друсту. То није способност, напротив....

Name

РЕ О

08.03.2019 10:29

НСЈЛАКСЕ ЈЕ БИТИ КАО ДОДИК. БАВИТ СЕ ЛАЗИМА, ПРЕВАРАМА, ОПТУЗИВАТИ ДРУГЕ .. СВИ ТИ ДЈАВОЉИ ПОСЛОВИ ДАНАС ДОНОСЕ КОРИСТ. И ТИ, И СВАК РЕЦИМО НА СВОМ ПОСЛУ МОЗЕ ТАКО НАПРЕДОВАТИ ,ЛАГАТИ НА ДРУГЕ, ОПТУЗИВАТИ ЛАЗНО СВОЈЕ КОЛЕГЕ, ДРУГОВЕ КОД СЕФОВА, БИТИ СПИЈУН ГАЗДИ .. ЕТО ,КО МОЗЕ ТАКО, КО СЕ НЕ БОЈИ БОГА ,НА СВАКОМ МЈЕСТУ И У СВАКОМ ПОСЛУ МОЗЕ БИТИ ,,ДОДИК,,.

Name

Јасно

08.03.2019 05:46

Вукота Говедарица је побиједио на прошлим изборима и да није било издајника попут Петровића, Цицка и осталих све би се доказало. Поштеном човјеку забише нож у леђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Том

08.03.2019 07:46

Ако је ико “свук’о” СДС у раван то је Говедарица. Младен Босиц је прилицно безлицан али је за њега измислио свијет.

Name

Ронанинац

08.03.2019 07:54

Тако је пријатељу.Да није цицка било и осталих издајника Говедарица би убједљиво побједио.

Name

хм

08.03.2019 09:56

Да је Говедарица дао оставку, СДС би био предат СНСД, крај СДС.

Name

хм

08.03.2019 10:17

100 % побиједио. Припремљене вреце уз благослов полиције убацене, а воља народа заврсила на ломаци. И не само ови последњи, него сви после 4 године владавине СНСД,када је народ сконтао куда га воде.

Name

Саки

08.03.2019 06:02

Па и вас исто интересују фотеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

08.03.2019 06:26

Тако је Мектићу. 100% си у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

076

08.03.2019 07:27

А за шта? Шта је ново рекао? Који програм нуди? Која рјешења?

Name

Зар не!?

08.03.2019 09:52

Нпр. Када би се данас постовао закон и радило све по закону,примјwњивали законе, за сбw исти, поготово оне сто су покрали и јос увијек пљацкају на разне нацине будјет,избјегабају обавезе, ујутро би вец било боље. Ста вам вриједи икога, икакав план и програм, ако се не крене од те цињенице.... Апсолутно ниста.А да би опстали, мора неко кренути са тим.Ко,небитно?!Али мора!

Name

Мартин

08.03.2019 06:37

Доста приче. Па шта политичаре интересује осим фотеља. Шта је Вас интересовало у Сарајеву? Немојте ми рећи да је борба за народни бољитак. Нема ту разлике међу странкама. Све се боре за власт, привилегије, утицај, оф шор дестинације и пореске рајеве. Зато доста демагогије. Принцип је исти, само су у питању нијансе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.03.2019 07:19

Да, доста их се бори за власт и привилегије зато што народ тако хоће. И народ само гледа како нешто преко везе завршити. Посебно ови са купљеним дипломама заузимају мјеста стручним и часним људима. А када се појави поштен политичар, који добро мисли свом народу и који би да уреди државу, умјесто да га подржимо ми продамо глас. Ни БОГ нам више не може помоћи.

Name

Екеке

08.03.2019 06:42

К'о бива Мекта се сикира што нема новог Савјета министара а моли бога да потраје: њему сваки мјесец упадну двије сарајевске плате, лаглних 10000 марки минимум...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

08.03.2019 06:59

Људи одвикли сте се од поштених,честитих и непокткупљивих.Браво године Мектићу!!!

Name

истина

08.03.2019 10:03

Дрцан, искрен, постен,поуздан....Једноставно такви људи се роде, ниста их не мозе да промјени.

Name

Глас

08.03.2019 07:00

Сиров цовјек али цврст и стоји свака коју говори!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

08.03.2019 07:19

Поштен и праведан је!

Name

То мекта

08.03.2019 07:33

Браво мектицу ти си олицење памети постења и образовања. Само удри!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.03.2019 15:56

Није он ни за комедије јер нема ни грама памети.

Name

КСС

09.03.2019 14:21

Милане, ви сте научили памет мјерити на граме па вам дјелује да ваш телећи мозак има неку вриједност.

Name

правда

08.03.2019 08:17

НАЈБОЉИ ЦОВЈЕК И СУДИЈА ДРАГАН МЕКТИЦ ЗЕЛИМ МУ СВУ СРЕЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

08.03.2019 08:19

мозе ли лисица цуват кокоске или вук цуват овце а да све буду на броју а да коју не поједе тако и ова коалиција на нивоу бих да нема интерес не мозе бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.03.2019 10:27

РС нема данас чивију од човјека код ових данашњих жестоки заразних криминалаца у данашња скроз лоша времена за живот народа и бораца РС, који може нешто да учини за нормалнији бољи стабилнији и паметнији,живот народа и бораца РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Право да ти казем

08.03.2019 10:39

Уцините сами за себе као прво, а то сто сте се окацили на погресну цивију,вас проблем. Мозете тако висити ако вам одговара, бас нас брига..... Млади имају и друга рјесења.....

Name

НН

09.03.2019 08:28

Овај Мектиц је једини искрен цовек у сдс сто мисли то и казе сви остали су глумци како преговарање са снсд то нетреба ни помисљати после свега сто се догодило

ОДГОВОРИТЕ