Сипа претресла златарске радње

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су претресали неколико златарских радњи у највећем граду у Српској. Према незваничним информацијама ради се о наставку акције „Златни карат“.

Република Српска 07.03.2019 | 15:50
Сипа претресла златарске радње
Незванично сазнајемо да су ухапшене двије особе.

Акција „Златни карат“ започета је јуче по налогу Тужилаштва БиХ, а настављена је данас широм БиХ.

У оквиру ове акције припадници СИПА-е до сада су ухапсили 30 особа, а сумњиче се за кривична дјела организованог криминала, кријумчарење, организовање групе за кријумчарење или растурање нецарињене робе, прање новца, пореске утаје или преваре.

У склопу акције одузето је око 40 килограма злата и сребра, као и већа количину новца за коју се сумња да потиче из разних кривичних дјела.

До сада је претресено више од 50 локација у неколико градова у БИХ.

Оперативна акција "Златни карат" резултат је вишемјесечних оперативних и истражних активности полицијских службеника СИПА-е. Осим припадника СИПА-е, у акцији учествују МУП-а Републике Српске, ФУП-а и Брчко дистрикта, Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, те пореске управе ентитета и Брчко дистрикта.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Инспектор

07.03.2019 15:54

Инспектори МУП а РС-а дрзе радње,Висеград је фларгантан примјер!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ддт

07.03.2019 16:35

У УИО РЦ Мостар позната је афера златарне "Лео"гдје је због корумпираности Сефа и његовог послусника и рекетаса дрзава осим сто је морала вратити заплијењено злато морала и платити власнику двијестотине хиљада марака изгубљене добити.Све је погресно радјено да се то деси али им се исплатило посто су наградјени-корумпирани десетинама хиљада марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС ГОЛД

07.03.2019 18:24

Кад це да претресу Купресака, Регојевица, Рогица и остале лопове који сурују с Додиком? Неце никад, све док уредно плацају рекет

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

08.03.2019 10:24

КАД ВИДИТЕ ДА МНОГИ НЕ РАДЕ И КО РАДИ ПЛАТА НИКАКВА А ИМА СЕ ,ЖИВИ СЕ И ТО РАСКОШНО ОД КОЛА,СТАНОВА ПОСЛОВНИХ ПРОСТОРА. ПО ДВА СТАНА, ДВЕ КУЋЕ, ИМАЊА ШВЕРЦ ЦВИЈЕТА ПО КУЋАМА НА УЛИЦИ У ФИРМАМА.СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ