У овим градовима живе милијардери

Око половине најбогатије популације свијета упркос својим многобројним некретнинама, стално пребивалиште има регистровано у свега 10 свјетских градова, показало је Книгхт Франк'с истраживање.

Занимљивости 07.03.2019 | 12:58
У овим градовима живе милијардери
Према њиховим подацима највише богаташа, чије богатство износи најмање 42 милиона долара, живи у Лондону, Токију и Сингапуру, док је Неw Yорк једини амерички град који је ушао у сами врх листе.

Ипак, највећа концентрација ултра богатих и даље је смјештена у главним градовима. Разлог тому су управо погодности које ти градови нуде попут пословне прилике, животне навике и потребе, добро развијен здравствени и пријевозни систем.

Колико су ти сви фактори важи за свјетску елиту показао је Лондон, који је према истраживању, задовољио све њихове критеријуме те тренутно у њему живи нешто мање од пет хиљада ултра богатих, пише Блоомберг.

- Лондон је заиста посебан. Не постоји нити један други град унутар којег је концентрисан толики број богаташа из различитих пословних сектора – истакао је Лиам Баилеy, аналитичар Книгхт Франк'са

Иначе, на свијету живи готово 200.000 ултра богатих индивидуалаца, од чега двије трећине њих живи у азијским, еуропским метрополама, те градовима Сјеверне Америке.

Када је ријеч о потрошњи свог богатства, највећи дио свог новца троше управо на скупоцјене и луксузне ствари. Тако су се на врху те љествице нашле ријетке врсте вискија и аутомобили, док су се умјетнине, накити и дијаманти нашли на самом дну љествице.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милко

07.03.2019 14:07

имамо и мо циме да се поносимо. У Бакинцима зиви најбогатија породица, наса дика и понос.

ОДГОВОРИТЕ