Ђоковић: Нисам сигуран за Дејвис, али играћу АТП куп!

Најбољи тенисер света образложио је одлуку да у будућности наступа за Србију на АТП купу и најавио да највероватније неће играти завршницу Дејвис купа.

Тенис 23.02.2019 | 14:30
Ђоковић: Нисам сигуран за Дејвис, али играћу АТП куп!
Репрезентација Србије највероватније ће наступити без Новака Ђоковића на првом тениском "мундијалу".

Приликом посете Београду светски "Број 1" објаснио је због чега је у овом тренутку ближи одлуци да брани боје Србије на АТП купу, уместо на измењеном Дејвис купу чија је завршница заказана за следећи новембар.

"Дејвис куп репрезентација, заправо репрезентација Србије у тенису за је за мене увек у плану", рекао је Ђоковић.

"За Дејвис куп нисам толико сигуран, искрено. Догодило се много промена...", наставио је и повукао паралелу са пројектом који је покренула АТП организација.

"АТП, као Светска тениска организација којој ми припадамо, као играчи, покренула је паралелни догађај, екипно такмичење АТП куп, који ће бити одржан у првој недељи следеће сезоне. Дејвис куп је најдуже и највеће такмичење екипно у историји тениса, али су они направили неке промене са којима се многи нису сложили и са којима ни ја нисам сагласан, мислим да је нови формат са новим распоредом додатно отежао нашу такмичарску годину, тако да нисам сигуран да ћу учествовати у финалном догађају Дејвис купа".

Ипак, нагласио је...

"Пет недеља након тога је инаугурација тог новог догађаја, АТП купа и ту ћу играти сигурно, заједно са колегама из репрезенације".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар