Рио: Ђереов час 8. тенисеру свијета!

Ласло Ђере, српски тенисер, остварио је највећу победу у каријери победивши Аустријанца, Доминика Тима, у првом колу Рио де Жанеира.

Тенис 20.02.2019 | 10:30
Рио: Ђереов час 8. тенисеру свијета!
Ђере је на турниру из серије 500 био бољи од Тима лакше него што су очекивали и његови најоптимистичнији навијачи – 6:3, 6:3 – после само сат и 19 минута игре.

Тим је био први који је одузео сервис ривалу на мечу, али је Ђере експресно узвратио истом мером. До другог дела првог сета није било претерано тешких гемова за сервере, све до 4:3, када је српски тенисер фантастично ритернирао и заслужено дошао до брејка, а затим и сета. 

Други сет је почео исто како је завршио први, брејком. Ђере је доминирао против осмог тенисера света и првог носиоца турнира у Рију, те направио и додатни брејк. 

Доминик је успео да се врати у меч и одузме сервис Ласлу на 5:2, али је у свом наредном сервис гему изгубио сва четири поена и претрпео неочекивани пораз, који је ипак био веома заслужен. 

Тим је турнир у Рио де Жанеиру освојио 2017. године, док је Ђере победом и пласманом у друго коло обезбедио побољшање пласмана за 11 места, на 79. место, за сада. Ово је, иначе, Ђереова највећа и једина победа над Топ 10 тенисером у каријери, а претходно му је најдража успомена била победа над Фернандом Вердаском и пласман у полуфинале турнира у Будимпешти 2017. године. 

У другој рунди Србин се састаје са највероватније Јапанцем Таром Даниелом, који је пред прекид због кише имао предност од 4:1 у трећем сету против домаћег тенисера Сејбота Вајлда. 

Велика сензација у Рио де Жанеиру у режији српског тенисера! Ласло Ђере избацио је првог носиоца, Доминика Тима, у првом колу турнира у Бразилу и тиме остварио победу каријере – 6:3, 6:3.

Ђере је елиминисао Аустријанца, који игра очајно у новој сезони, иако је меч почео тако што је изгубио гем на свој сервис. Ипак, Ласло је одговорио Тиму истом мером и одмах изједначио на 1:1.

Свако је држао свој сервис све до 4:3, када је Ђере поново „сломио“ Аустријанца, направио брејк и после тога освојио први сет.

И други сет је кренуо брејком, само што га је направио српски тенисер. Имао је Ђере 5:2, када је Тим учинио последњи трзај у мечу, брејком смањио на 5:3, али је у наредном гему поново Ласло заблистао и са 6:3 добио и други сет и меч.

Тријумф над Домиником Тимом донео је Ласлу Ђереу скок на АТП листи. После ове победе је на 79. месту, са шансом да још напредује. Његов најбољи рејтинг у каријери је 83. позиција.

Турнир серије 500 у Рију се игра на шљаци, наградни фонд је 1.937.740 долара, а титулу брани Аргентинац Дијего Шварцман.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар