Фетел: Леклер ће ме ставити под притисак!

Њемачки возач очекује да ће му нови млади тимски колега Шарл Леклер бити равноправан ривал у Ферију у предстојећој сезони Формуле 1.

Остали спортови 22.02.2019 | 13:30
Фетел: Леклер ће ме ставити под притисак!
Себастијан Фетел промијенио је тимског колегу. Посљедње четири године у Ферарију возио је са Кимијем Раиконеном, а од ове године, колега ће му бити један од најперспективнијих возача Формуле 1, Шарл Леклер.

Фетел, који је у посљедње двије сезоне био једини конкурент у борби за титулу шампиону Луису Хамилтону из Мерцедеса, рекао је да очекује да ће га Леклер "ставити под притисак".

Упитан како види Леклера, Фетел је одговорио: "Као равноправног ривала".

"Има разлога због којих је у Ферарију и ја то морам веома озбиљно да схватим. Увијек имаш велико ривалство са тимским колегом, али приоритет је да заједно помогнемо тиму да напредује. Наравно, дуже сам од њега овдје, можда ће он на почетку имати другачије ствари, али он је добар момак и надам се, у позитивном смислу, да ћете га оставити на миру да ради свој посао. Сигуран сам да ће бити довољно брз да ме стави под притисак. Видјећемо шта ће бити", рекао је Фетел, пренио је Скај.

Фетел је у понедјељак у Барселони био најбржи на предсезонским тестирањима, а данас послије првог дијела тестирања, најбоље вријеме постигао је Леклер.

Фетел и Раиконен су претходних година имали добар однос, а обојица су рекли да им је овај други најбољи тимски колега у Формули 1.

"Не познајем још Леклера као тимског колегу, сви су другачији, али нећу додатно да компликујем ствари, бићу искрен. Нећу започињати никакве проблеме и не очекујем да ће то чинити Шарл. Радујем се томе. Њему је веома узбудљиво да вози болид својих снова и то могу да разумијем. Иако сам дуже овдје и даље сам исти", рекао је четвороструки свјетски шампион.

Нова сезона Формуле 1 почиње 17. Марта, трком за Велику награду Аустралије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар