Телефон да носиш као наруквицу?

Кинеска компанија ТЦЛ још је један у низу произвођача који су се прикључили тренду паметних телефона са савитљивим екранима. Они се, међутим, нису задовољили само "обичним" уређајем на преклоп.

Информационе технологије 19.02.2019 | 14:45
Телефон да носиш као наруквицу?
ТЦЛ је приказао пет различитих могућности изгледа таквог телефона, од којих једно рјешење привлачи посебну пажњу. И док су прва четири само "варијације на задату тему" (преклапање по хоризонтали и вертикали, на унутра и на споља), пети је нешто што до сада није тако често било виђано.

То дизајнерско рјешење представља смартфон са савитљивим екраном који корисник може да обавије око руке као наркувицу.

ТЦЛ је претходно најавио да свој први уређај са савитљивим екраном планира да представи 2020. године, али је остало нејасно какви су њихови стварни планови када је његов развој у питању.

Напоменуто је само да би иновативна технологија могла да буде примијењена у код других уређаја, као што су паметни телевизори.

Садашња рјешења савитљивих екрана не омогућавају савијање какво је овде приказано, будући да су они дебљи него рјешење које је ТЦЛ приказао, пише Енгадгет.

Јавља се и питње софтвера. Иако се претпоставља да ће Андроид моћи да ради и на таквим савитљивим екранима, није познато како ће то заиста изгледати у пракси.

Све у свему, за сада није сасвим сигурно колико ће ТЦЛ успјети да ову своју замисао спроведе у дјело, истиче "ЦНет", додајући да је још увијек рано да би се било шта на ову тему тврдило.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

С10

19.02.2019 20:12

Нови Самсунг С10 је управо савитљив и иде наруку и треба ускоро изаци ....

ОДГОВОРИТЕ