БЛ: Бајернова лијева страна за три бода у Аугзбургу!

Тешка побједа за Бајерн на гостовању у Аугзбургу.  Бајерн примио гол у 15. секунду, два пута губио и - окренуо! Притисак сада прелази на страну Дортмунда, Баварци на минус два!

Фудбал 15.02.2019 | 22:50
БЛ: Бајернова лијева страна за три бода у Аугзбургу!
Никада у историји међусобних дуела Аугзбург није успео да постигне два гола Бајерну. Вечерас му је то коначно пошло од руке (или боље рећи ноге), али ни то није било довољно да чета Мануела Баума реши у своју корист мали баварски дерби. Ако ћемо да "тражимо длаку у јајету", нису момци из Аугзбурга ни данас два пута савладали Мануела Нојера, једном је то уместо њих урадио Леон Горецка, али суштина је иста - по први пут у откада се ова два тима састају у Бајерновој мрежи две лопте и поново, као по навици, пораз мањег, сиромашнијег комшије - 2:3. 

Када утакмицу против машине из Минхена отворите голом у 15. секунди - а зада је лопта од Горецке после убацивања Филипа Макса завршила иза леђа Нојера - не знате да ли да се радујете или да се озбиљно забринете. Јер гадан, баш гадан Бајерн уме да буде када се наљути. Вечерас су гости из Минхена успели да окрену резултат, међутим нису се, како се то обично каже, истресли на ривалу. Чак су имали доста проблема да после преокрета - а два пута су били у заостатку - предност задрже на својој страни. 

Сјајну игру, можда и најбољу откако је обукао дрес славног немачког клуба, пружио је Кингсли Коман. Млади Француз био је посебно инспирисан. Његов први погодак у 17. минуту, на асистенцију Кимиха(десета у сезони, нико нема више у Бунделиги), донео је изједначење гостима, а други буквално вратио Бајерн у живот у судијској надокнади првог полувремена, када је Аугзбург имао 2:1 и био надомак да на паузу оде с предношћу. Да јесте, можда бисмо сада друкчију причу приповедали...

Нојер се у овом сусрету вратио на гол после повреде. Није био директан кривац ни за један од два поготка домаћег састава, али генерално - нисе се прославио. Кризу у којој се налази сада је већ тешко сакрити, поготово када неки тим, као вечерас Аугзбург, нападне Бајерн. 

Кингсли Коман је фантастичну партију крунисао асистенцијом Давиду Алаби за победу. Касније је чак имао и ударац главом који је завршио на пречки. 

Нажалост, Коман се у самом финишу и повредио, па је морао ван игре, тако да се Бајерн бранио са десеторицом у последњих некооико минута. И одбранио се.

С ова три бода шампион је пришао на само два бода заостатка Дортмунду. Притисак сада прелази на страну Милионера који немају избора, морају да славе против вероватно најслабијег тима лиге - Нирнберга, у понедељак (20.30). А сви врло добро знамо колико такве утакмице могу да буду незгодне. Поготово када дођу после европских излета. 

Шокантан старт меча, али ипак тријумф за Бајерн у Аугзбургу!

Домаћини су до вођства дошли након 13 секунди игре али је тим Нике Ковача до краја првог дијела успио да два пута поравна резултат, а у другом и да дође до преокрета. Водећа Борусија сада има два бода више и меч мање.

Хрватски стручњак ипак не може да буде задовољан формом свог тима пред меч осмине финала Лиге шампиона у гостима против Ливерпула наредног уторка.

АУГЗБУРГ - БАЈЕРН 2:3 (2:2)

Лудница у првих 45 минута је почела након само 15 секунди! Макс Филип се сјајно пробио по лијевој страни и упутио повратни пас на петерац, а Леон Горецка је траљавом реакцијом савладао властитог голмана.

Бајерн је сва три гола вечерас постигао са лијеве нападачке стране.

Бајерн није дозволио да га рано вођство домаћина превише уздрма и Нико Ковач је поручивао свом тиму да настави играти смирено и без панике.

Такав приступ је донио изједначење у 17. минуту када је Кингзли Коман сјајно реаговао на центаршут Џошуе Кимиха и послао лопту иза Грогора Кобела.

У наставку се очекивао нови гол у мрежи Аугрзбурга, али домаћи фудбалери, иако без најбољег стријелца Алфреда Финбогасона поново у транс бацају "ВВК Арену".

Никлас Суле није успио да почисти повратни пас Филипа, а Михаел Грегорић је само "смирио" лопту за Ји Донг-Вона који је снажним ударцем послао лопту иза леђа Мануела Нојера у 21. минуту.

Али вечерас посебно инспирисани Кингзли Коман и Давид Алаба су правили прави "дар-мар" по лијевој страни. Коман је прво у трећем минуту надокнаде првог дијела поново поравнао резултат, да би Алаба након осам минута игре у другом дијелу поставио коначних 2:3.

БУНДЕСЛИГА - 22. КОЛО:

Аугзбург - Бајерн 2:3 (2:2)
/Горецка аг. 1, Ји 21 - Коман 17, 45+3, Алаба 53/

у суботу

Хофенхајм - Хановер 15.30
Шалке - Фрајбург
Штутгарт - Лајпциг
Волфсбург - Мајнц
Херта - Вердер 18.30

у недјељу

Франкфурт - Б. Менхенгладбах 15.30
Леверкузен - Дизелдорф 18.00

у понедјељак

Нирнберг - Б. Дортмунд 20.30

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 50, Бајерн Михнен (+1) 48, Борусија Менхенгладбах 42, РБ Лајпциг 38, Ајнтрахт 33, Бајер Леверкузен 33, Волфсбург 32, Херта 31, Хофенхајм 30, Вердер 30, Мајнц 27, Фортуна 25, Фрајбург 23, Шалке 22, Аугзбург (+1) 18, Штутгарт 15, Хановер 14, Нирнберг 12.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар