Црвена звезда - Војводина послије 510 дана у Београду!

Од играча који су истрчали на "Рајка" у септембру 2017. тек понеки и даље носи црвено-беле боје београдског и новосадског ривала.

Фудбал 16.02.2019 | 08:15
Црвена звезда - Војводина послије 510 дана у Београду!
Црвено-белим дербијем, првим у Београду после 510 дана и три везане утакмице у Новом Саду, биће настављена суперлигашка трка за титулу, Европу и опстанак.

Да ли ће и шампион наставити тамо где је стао, како у лиги, тако и у дуелима са Војводином, сазнаћемо у суботу предвече када буде завршен меч 22. кола Суперлиге.

О овој утакмици фудбалери Црвене звезде размишљају два месеца, колико је прошло од одласка на зимски одмор, пред који је екипа тренера Владана Милојевића имала свих десет лигашких победа на "Рајку Митићу" ове сезоне, односно седам у низу у мечевима са Вошом - код куће и на страни.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ЗВЕЗДАШЕ ПРЕД НАСТАВАК ТРКЕ

Трокружни систем такмичења, где се у плеј-офу екипе састају само једном, довео је до занимљивог случаја - Црвена звезда и Војводина нису одиграли утакмицу у Београду у 2018. години. Прву од четири победе над Новосађанима, Милојевић је забележио у септембру 2017, након чега се прошле и ове сезоне играло само на "Карађорђу", где је било 1:2, 1:2 и, летос, убедљивих 1:4.

24. септембар 2017.

Црвена звезда - Војводина 2:0 (1:0)

Стрелци: Мичел Доналд у 29. и Гелор Канга у 63. минуту.

Црвена звезда: Супић - Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић (24. Гобељић) - Доналд, Крстичић - Канга (77. Пешић), Срнић, Радоњић (70. Аџић) - Боаћи. Тренер: Милојевић.

Војводина: Роцков - Лакићевић, Веселиновић, Саничанин, Антић - Јованчић, Вукасовић (74. Месаровић) - Аврамовски (46. Парк), Којашевић, Суботић - Михајловић (63. Јовановић). Тренер: Буач.

Црвена звезда од утакмице са Сарајевом 1983. није изгубила на пролећној премијери, дакле пуних 36 година (29-7-0). Војводина је била противник црвено-белима само једном у том периоду, у чувеној сезони 1990/91, када је поход на титулу првака Европе "најављен" мршавим ремијем 1:1 након чега је домаћин освојио бод после бољег извођења пенала (5:4). 

"Улазимо у циљну равнину, а годину ћемо отворити сусретом који носи епитет дербија. Војводина је одлична екипа и пласман на табели не осликава прави квалитет Новосађана", рекао је тренер Милојевић на конференцији за медије, у време када су се четворица његових адута возила црвено-белим трамвајем улицама Београда и дружила са навијачима.

"Крећемо од нуле. За нас против Војводине почиње нова такмичарска година и ни тренутак не размишљамо о предности. Очекује нас низ изазова на два фронта, а овом приликом позвао бих све навијаче да нас подрже у што већем броју", изајвио је Милојевић, који је поменуо и свог новог ривала са клупе "лала", Радована Кривокапића.

Он је, после Владимира Буача, Илије Столице, Александра Веселиновића и Драгана Окуке, пети тренер Војводине у периоду од Милојевићевог повратка у Суперлигу из Грчке и преузимања Црвене звезде. Иначе, Кривокапић је као фудбалер носио "десетку" и у Воши и у Звезди.

Новосађани су на зимску паузу отишли са свега једном победом на седам мечева у новембру и децембру.

"Ангажманом Митошевића и Матића појачали су конкуренцију у нападу и покушали да поправе ефикасност. Предводи их млади колега Кривокапић који има сјајну перспективу и сматрам да је он прави избор за то место", рекао је стратег Црвене звезде, који на располагању има четворицу бивших играча Војводине.

Срђану Бабићу, Душану Јованчићу и Милану Павкову пред крај прелазног рока придружио се и Мирко Иванић, као најзвучније појачање шампиона за ново "Звездино пролеће", а треба рећи да су клуб ове сезоне напустила још двојица бивших играча Воше, Дејан Мелег и Абрахам Фримпонг,

"Новајлије су се одлично уклопиле, али део заслуга припада и староседеоцима који су их сјајно прихатили. Овај прелазни рок први је у којем смо могли да гледамо корак више и креирамо тим за будућност. Ови играчи залог су за више од једне сезоне. Сви ће добити прилику да се наметну и докажу, а оцене нећемо доносити после само једне утакмице лили полувремена", изјавио је Милојевић.

Црвена звезда - Војводина, субота у 16.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар