ЛЕ: БАТЕ тукао Арсенал, Севиља славила у Риму! И још...

Арсенал се обрукао против БАТЕ, Севиља славила у Риму! Фудбалери Арсенала поражени су на гостовању од БАТЕ Борисова са 1:0, у првом мечу шеснаестине финала Лиге Европе.  Српски БАТЕ срушио Арсенал, Филиповић излудео Лаказета - лакат у главу и црвени! Имамо највеће изненађење првих утакмица 1/16 финала Лиге Европе. . .  Лаутаро с пенала и ћао! Севиља удавила Лацио, Рен и Бетис за сладокусце! Италијани половични. . .

Фудбал 14.02.2019 | 21:10
ЛЕ: БАТЕ тукао Арсенал, Севиља славила у Риму! И још...
Очекивано Унај Емери извео је комбинован састав и када је видео да је "враг однео шалу" убацио је Пјер Емерик Обамејанга, Лукаса Тореиру и Дениса Суареса.

Међутим ни то није дало резултата. Домаћи фудбалери повели су из прекида у 45. минуту и до краја су се веома организовано бранили.

Познато је да енглески тимови некада знају да друго по рангу европско такмичење одиграју опуштено, без респекта и да им се то касније обије о главу.

Слично је било у Белорусији где су домаћи фудбалери остварили велику победу. У стартних 11 екипа из Борисова нашли су се српски играчи Александар Филиповић и Немања Милић. Упркос поразу Арсенал је и даље велики фаворит да прође у осмину финала.

Фудбалери Лација поражени су пред домаћом публиком од Севиље са 1:0. Српски фудбалер Сергеј Милинковић-Савић није играо због повреде.

Једини погодак на мечу постигао је Висан Бен Једер у 22. минуту. Лош меч одиграли су "небеско плави" и екипа из Андалузије заслужено има предност пред реванш меч.

Од осталих мечева Олимпијакос је испустио победу против Динама из Кијев, пошто су у 90. минуту примили гол за 2:2. Српски фудбалер Јагош Вуковић одиграо је свих 90 минута за тим из Пиреја.

Бенфика је славила на "врелом" гостовању у Истанбулу против Галатасараја (2:1). Српски играч Андрија Живковић није добио шансу на овом дуелу.

Интер је победио на гостовању против Рапида из Беча, Рен је одиграо 3:3 са Бетисом, док су Краснодар и Леверкузен, односно Славија Праг и Генк одиграли без голова.Реванш утакмице играју се за недељу дана.

Црвена звезда им је узела Мирка Иванића и Немању Милуновића, две важне полуге у тиму, али БАТЕ никад није зависио од појединаца. Куд ћете бољи доказ од овога вечерас што се догодило у Белорусији? Паде Арсенал на Борисов арени ко презрела крушка! Преостало је да се одигра још осам првих утакмица 1/16 финала Лиге Европе, међутим тешко да ћемо видети веће изненађење. 

Унаи Емери није превише комбиновао, готово да је извео најјачи састав -добро је познато да је ово његово омиљено такмичење, још из доба кад је харао са Севиљом по њему ко по својој авлији - па опет, ниједног момента није успео да успостави очекивану доминацију о контролу игре. Ако неко треба да побере заслуге за такву "импотенцију" Тобџија онда је то свакако млади стручњак са клупе БАТЕ Борисова - Алексеј Бага. 

Играли су домаћи врло дисциплиновано, чврсто, на ивици фаула и видно нервирали госте дишући им за вратом констатно, свих 90 минута. До какве је то нервозе довело Емеријеве момке видело се најбоље у самом финишу утакмице, када је Лаказет лактом ударио српског бека Александра Филиповића и заслужио искључење од арбитра Срђана Јовановића. 

Домаћину је ишло на руку то што је повео готово у идеалном моменту. Играли су се последњи тренуци првог дела када је Игор Стасевич лепо центрирао после једног фаула, а Станислав Драгун високо скочио и главом погодио мрежу Петра Чеха. Задовољни резултатом фудбалери БАТЕ Борисова у другом делу агресивност су подигли за "октаву" и доста лако држали навалу Арсенала на "пристојној" удаљености од свог гола. 

Унаи Емери је средином другог дела посегао за изменама. Морао је да уведе чак и ровитог Обамејана, но ни то му није донело много више пробојности. БАТЕ се, да не претерамо, готово рутински бранио, бранио и - одбранио. 

Поред Филиповића који је изнудио искључење Лаказета, од Срба су играли и Немања Милић, заменио гаДубајић у другом полувремену, док је Слободан Симовић преседео цео меч на клупи.  

Занимљиво да је Арсенал вечерас примио први гол у Лиги Европе још од првог кола и утакмице са Ворсклом...

Без обзира на ових 1:0 Енглези, наравно, остају фаворити за пролаз даље, али нема сумње да ће им бити много теже него пре две године, када су у групној фази Лиге Европе изрешетали БАТЕ на својим Емиратима са 6:0. Претходно су их тукли и на Борисов арени са 4:2. Овај БАТЕ очито је много зрелији и свакако две године искуснији. Па зашто не рећи - чини се и играчко-тактички квалитетнији. 

У једном од дербија ове фазе такмичења Краснодар и Леверкузен одиграли су без голова у Русији. Бајер после тог резултата преузима улогу фаворита, баш као и Бенфика у односу на Галатасарај, пошто је славила у Истанбулу са 2:1 и тако завршила највећи део посла. Салвио и Сеферовић погађали су за госте из Лисабона... Андрија Живковић није добио шансу. 

Четири гола видели смо у Пиреју, два вођства Олимпијакоса против Динама из Кијева и на крају - 2:2. Јагош Вуковић провео је свих 90 минута на терену у дресу домаћег тима. 

Италијански представници који су играли своје мечеве у Лиги Европе од 19 часова били су половични. Интер је као гост оправдао улогу фаворита против Рапида из Беча победом од 1:0, док је Лацио на Олимпику у једном од дербија поражен минимално од Севиље.

Сјајну су подршку вечерас имали пулени Лућана Спалетија у престоници Аустрије, где су се стуштили и фанови миланског тима из остатка Европе не само из Италије. Гледали су занимљив дуел у којем су Нероазури и без Маура Икардија стекли погодак предности уочи реванша и приближили се осмини финала.

До победоносног гола гости су стигли из помало смешно избореног једанаестеца који је скривио домаћи везиста Турнвалд после несмотреног старта над Лаутаром Мартинезом и то након што се Иван Перишић комично саплео и изгубио лопту. Сигуран егзекутор био је аргентински нападач, који је преузео централно место у шпицу од "увређеног" Икардија и улогу стартера обележио поготком.

Интер је контролисао дешавања на терену у већем делу утакмице, али имао је и среће пошто је домаћину уз асистенцију ВАР-а поништен погодак офанзивног везисте Андреја Ивана у четвртом минуту надокнаде. У наставку је Рапид имао добру шансу за изненађење и у 66. минуту после ударца Кнасмилера, али је нови капитен Интера Самир Хандановић сачувао мрежу и победу Нероазурима.

У једном од дербија вечери у Риму - жива досада. Севиља је ушла у меч као фаворит после информације да за Лацио не могу да наступе Ћиро Имобиле и Сергеј Милинковић Савић, а чим је сјајни Бен Једер у 22. минуту умакао одбрани Римљана и са пет метара матирао Стракошу знало се у ком смеру иде ова утакмица.

Лацио је потом у финишу првог дела остао без повређеног Луиса Алберта, почетком другог полувремена повређен је игру напустио и Марко Пароло, па је шпански клуб рутински одрадио посао у наставку и стигао до вредне победе. Испромашивао се вечерас млади Андре Силва који је имао сјајну прилику да заврши сав посао у 66. минуту, а Лацијали ће жалити и због детаља из 85. када је Лукас Леива непрецизно шутирао из добре позиције.

Овом победом Севиља је започела поход на свој омиљени трофеј који је освајала пет пута и један је од фаворита и ове сезоне да се опет дочепа пехара. 

Убедљиво најлепшу утакмицу вечерас гледали су љубитељи фудбала у Рену где је Бетис успео да надокнади два гола заостатка за домаћином у другом полувремену и избори сјајан резултат пред реванш - 3:3.

Мало ко је очекивао да ће клуб из Андалузије успети да се спасе после фуриозних 45 минута домаћина који су за само десет минута стигли до два гола предности захваљујући поготку Унуа и аутоголу Гарсије. Бетис је смањио резултат у 32. преко Аргентинца Ло Селса, а после великог кикса домаће одбране, али је у надокнади првог дела Хатем Бен Арфа са пенала повисио на 3:1.

Ипак, екипа из Андалузије је много ангажованије ушла у наставак, Рен као да се уморио, па је високиСиднеј на пас мајстора Хоакина главом вратио у игру госте у 62. минуту. Коначан ударац домаћинима задао је млади Мексиканац Дијего Лаинез који је после корнера и гужве у 90. минуту мајсторски провукао лопту у мрежу француског тима за реми и занимљиву најаву реванша у Андалузији кроз седам дана.

Лига Европе, 1/16 финала (први мечеви):

БАТЕ – Арсенал 1:0 (1:0)
Драгун 45,

Галатасарај – Бенфика 1:2 (0:1)
Лујиндама 54 - Салвио 27п, Сеферовић 64

Краснодар – Леверкузен 0:0 (0:0)

Лацио – Севиља 0:1 (0:1)
Бен Једер 22

Олимпијакос – Динамо Кијев 2:2 (2:1)
Хасан 10, Диас 41 - Бујалски 27, Вербић 90

Рапид Беч – Интер 0:1 (0:1)
Мартинес 39п

Рен – Бетис 3:3 (3:1)
Уну 2, Гарсија 11аг, Бен Арфа 45+3п -Ло Селсо 32, Сиднеи 62, Лаинес 90

Славија Праг – Генк 0:0 (0:0)

21.00 Селтик – Валенсија
21.00 Клуб Бриж – Салцбург
21.00 Малме – Челси
21.00 Плзењ – Динамо Загреб
21.00 Шахтјор – Ајнтрахт
21.00 Спортинг – Виљареал
21.00 Цирих – Наполи

уторак:

Фенербахче – Зенит 1:0 (1:0)
Слимани 21

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар