Бејлу пријети суспензија скоро до краја сезоне!

Фудбалер Реал Мадрида, Герет Бејл, могао би да се суочи са супензијом од 12 утакмица због прославе гола против Атлетика у шпанском првенству.  Бејла чека жестока казна: 12 утакмица због прославе?! Велшанин из Реал Мадрида изазвао "дисциплинце" шпанске лиге да га оштро санкционишу.

Фудбал 15.02.2019 | 11:15
Бејлу пријети суспензија скоро до краја сезоне!
Ла Лига је пријавила Бејла Фудбалском савезу Шпаније због тога што је провоцирао навијаче градског ривала после последњег гола Реала на утакмици играној у недељу.

Бејл је, како се наводи у саопштењу, на непристојан начин, који је увредљив у Шпанији, гестикулирао навијачима Атлетико Мадрида.

Додаје се да је казна за то од четири до 12 утакмица, али постоји могућност и да Бејл не буде кажњен ако се процени да није провоцирао. Уколико казна буде најстрожа то значи да ће паузирати скоро до краја сезоне јер је одиграно већ 23 од 38 кола.

Гол који је дао је његов 100. за Реал Мадрид од када је 2013. дошао из Тотенхема.

Реал Мадрид је коначно нашао ритам и "везао" неколико добрих резултата у важним утакмицама (1:1 на Ноу Кампу, 3:1 против Атлетика и 2:1 Ајакса), али ипак није без проблема.

И поново је у питању Герет Бејл.

Иако овог пута није повређен, већ игра одлично, Велшанин би ускоро могао да оде на веома дугу паузу у шпанском првенству, јер му прети суспензија са чак 12 мечева!

А, све због прославе гола.

Када је прошлог викенда поставио коначан резултат у мадридском дербију, Бејл је славећи трчао крај аут линије и у једном тренутку рукама формирао непристојни гест, окренут ка публици.

Најављујући реакцију "дисциплинаца", шпански лист АС је навео четири тачке правилника које је Велшанин прекршио.

Члан 93 - "јавна провокација": Овај члан одређује да "провоцирање љутње публике" може да донесе казну од четири до 12 утакмица.

Члан 100 - "озбиљно неспортско понашање": Овај члан одређује да би Бејл могао да буде суспендован од четири до десет утакмица, ако тај његов гест буде "препознат" као неспортски или ако буде сматран "озбиљним".

Члан 121 - "провоцирање публике": "Провоцирање љутње публике без остваривања тог циља биће кажњено неиграњем од једне до три утакмице, или временском санкцијом у трајању од месец дана".

Члан 122 - "неспортско понашање": Ово је исти члан као и члан 100, који би могао да буде кажњив са 602 евра и казном до четири утакмице одсуства. Све под условом да се то понашање сматра благим.

У сваком случају, Бејл ће неизбежно бити кажњен. Тешко или не - сазнаћемо ускоро.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар