Јеленић: Не интересује нас допис хрватског савеза!

"Нисмо ми упутили писмо колегама из Хрватске већ Управном одбору и Повереништву такмичења", појаснио је председник ВСС-а.  Српски савез одговорио Хрватима: Ви пресуђујете?! "Прешли смо преко неких ствари - одвртања точкова, напада на децу у Загребу. . . "

Остали спортови 14.02.2019 | 18:15
Јеленић: Не интересује нас допис хрватског савеза!
Бура око напада на младе ватреполисте Црвене звезде у Сплиту полако се у медијском смислу стишава, али се зато појачава када су у питању национални савези.

Наиме, након, што је наш ватрполо савез издао саопштење траживши да у будућности клубови из Србије не наступају у Сплиту и околини одговор је, иако непозван, дао хрватски савез. По њима такав захтев нема смисла, а  и није остварив. Данас је на те примедбе наших суседа ипак реаговао први човек ВСС-а Виктор Јеленић, указавши на то да је допис послат на адресу организатора Регионалне ватерполо лиге, а на ХВС-а.

"Нисмо ми упутили писмо колегама из Хрватске већ Управном одбору и  Повереништву такмичења. У Управном одбору су представници свих савеза, клубова учесника такмичења и волели бисмо да чујемо и њихово мишљење. Не желим ништа да прејудицирам", тврди први човек српског ватерпола, "Хрватски савез реагује на начин на који реагује... Мени је далеко важније да је реаговала ЛЕН, иако нема никакве ингеренције над овим такмичењем. Шта би било да се ово догодило, а да је ЛЕН надлежна? Ми смо прелазили преко неких ствари, било је одвртања шрафова на точковима аутобуса, нападнута су деца у Загребу и само смо сада тражили да не играмо у Сплиту и околини. ХВС је узео право да пресуђује, а ми заправо чекамо став Управног одбора лиге. Више не желимо да толеришемо такве догађаје, јер су против спорта, али и, што је важније, угрожавају безбедност спортиста."

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дире Страитс

14.02.2019 18:35

Зашто уопште играте ту лигу и на тај начин јачате њихове клубове а слабите лигу Србије? Зашто уопште играте АБА лигу у кошарци када је то иста прича? Прије пар година су кошаркаши Звезде на аеродрому у Сплиту спашавали живу главу прескачући преко пултова?! Да не говорим о Задру?! Зар треба неко да погине доле па да Вама дође из гузице у главу? Када су они нешто овако доживјели у Србији? Који Вам је ку... више?

ОДГОВОРИТЕ