Дан бораца у Бијељини

Полагањем вијенаца испред споменика погинулим борцима на централном тргу, 14. фебруар, Дан бораца данас је обиљежила Градска борачка организација у Бијељини. Ово је дан сјећања на страдале борце Војске Републике Српске, најзаслужније за стварање Српске, али и прилика да се укаже на положај борачких категорија.

Република Српска 14.02.2019 | 14:14
Дан бораца у Бијељини
Дан бораца Републике Српске, 14. фебруар, један је од најзначајнијих датума у календару ове земље – истичу представници Борачке организације града Бијељина.

“Ми, борци, данас смо се окупили овдје да се сјетимо наших погинулих другова у протеклом рату и свих оних који су годинама ратовали за свету српску земљу. Као што знате, српска војска је годинама на овим просторима, бори се за своју слободу, за своју независност. Српска војска је увијек била ослободилачка војска која је само хтјела да одбрани своју територију како би српски народ на овим просторима живио слободно”, истакао је предсједник Борачке организације у Бијељини Миодраг Стевановић.

Са простора Семберије у претходном одбрамбено-отаџбинском рату погинуло је 1.000 бораца, док је њих 2.000 рањено.  На овај начин одата је почаст погинулим борцима и свим борцима који су се борили да бисмо данас сви ми слободно живјели у Републици Српској, поручено је са данашњег обиљежавања Дана бораца.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Првоборац

14.02.2019 16:21

Борцима из цијеле Републике Српске честитам Дан бораца- 14. фебруар.

ОДГОВОРИТЕ