Зашто забораве своје родитеље?

Мушкарац стар 63 године, који је неколико мјесеци провео на лијечењу у врањском Здраственом центру, привремено је смјештен у Прихватну станицу за старе и напуштене у овом граду, јер чак ниједно од његово петоро дјеце не жели да преузме бригу о оцу.

Србија 13.02.2019 | 21:58
Зашто забораве своје родитеље?
Средњовјечни Врањанац је био на лијечењу на Интерном одељењу, а затим на Инфективном. Потреба за његовим лијечењем, кажу доктори, реално је престала прије више од мјесец дана, али он је и даље њихова брига, јер нема гдје да оде, пишу Новости.

– Пацијент је медицински збринут и ми смо били у обавези да обавијестимо социјалне службе. Он нема здравствену књижицу, као ни сталну адресу боравка у Врању – кажу у врањском Здраственом центру.

Директорка Центра за социјални рад у Врању Драгана Арсић каже, да су њихове службе обавиле разговоре са члановима породице овог пацијента, преносе “Новости”.

– Ми смо разговарали са његовом дјецом, али су она одбила да брину о оцу, због чега су против њих, по законском поступку, поднијете кривичне пријаве – каже Арсићева.

– Све смо урадили како би пацијент из болничких услова био смјештен у установу социјалне заштите – кажу. 

Ивана Тасић, директорка Центра за пружање услуга социјалне заштите, објашњава да када се утврди да је пацијент здрав, онда се смјешта у ову установу, што је учињено са овим човјеком, који је, како преносе “Новости”, поријеклом Врањанац, али је један период живота провео у Сокобањи.

– Нажалост, ово није усамљен случај. Ми се трудимо да људима који су код нас смјештени пружимо услове какве би имали у свом дому. Проблем је, међутим, што већина њих јако пати за својом дјецом – објашњава Тасићева.

Сличан случај потресао је и Врање прошле године. У новембру прошле године, Врање је потресла прича о слијепој и непокретној баки, старој 87 година, коју такође нико није желио да узме из болнице иако је мајка шесторо дјеце. Она се и данас налази у Прихватном центру у Врању.

А и данас када се помене да “нико није желио да дође у болницу по њу”, питају се они емпатични: “Шта се то, побогу, деси са људима да забораве своје родитеље?”.

(Вечерње новости)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мирослав

13.02.2019 21:24

Гледао сам када запослени родитељи воде дјецу у вртић. Дјеца плачу и каче се мајкама за сукњу. Мајке и очеви кажу, морамо на посао. Дјеца одрасту и родитеље стрпају у дом и кажу, немамо времена за њих, морамо на посао. Како сијеш тако и жањеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуx

14.02.2019 08:50

Није бас тако просто!

Name

Е

16.02.2019 18:41

Ал' је лијепо бити глуп!Људи дјецу морају оставити у обданисту, али дјеца не морају напустити родитеље! Та два слуцаја нису ни слицна! Лосе си протумацио тврдњу:" како сијес, тако зањес"! Као да не капирас најбоље!

Name

Дрекавац

13.02.2019 21:29

Сјетиће га се кад га село сахрани, па добију позиве за оставинску расправу. Свако ће доћи са своје стране да ћапи колико може, успут ће се добро међусобно искрвити и опет нестати, као да њима нема вијека! Себичност, бездушност, похлепа! Шљамови!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

14.02.2019 05:10

Ја грехоте драги Бозе.

Name

Неђо.14.2.2019

14.02.2019 02:50

Д није жалосно билоби смешно.Зар има и такви случајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биља

14.02.2019 06:48

Жалосно да не може жалосније. Шта они сутра од своје дјеце очекују? Срам било ту "дјецу" ако их можемо назвати дјецом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

14.02.2019 07:55

Има оних који забораве на народ а камоли родитеља.

ОДГОВОРИТЕ