Пантић и сат који откуцава: Хоће ли бити спреман за дерби?!

Офанзивац Партизана сигурно пропушта гостовање ОФК Бачкој, можда и дуел са Пролетером.

Фудбал 13.02.2019 | 21:50
Пантић и сат који откуцава: Хоће ли бити спреман за дерби?!
Кадровске невоље у Партизану у освит другог дела првенства. Одлазак Марка Јанковића у италијански СПАЛ, иако није предвиђен за продају током јануарског прелазног рока, створио је проблем Зорану Мирковићу, додатно увећан за сазнање да ни његова алтернатива Данило Пантић још не може на терен.

Очекивало да се позајмљени везиста Челсија по повратку из Анталије почне да тренира са тимом, међутим, детаљни прегледи током викенда и у прва два дана нове седмице показали су да ће црно-бели морати још да чекају на повратак. Пантића муче јаке упале Ахилове тетиве (последица мењања подлоге у уводном делу припрема, пре одласка у Белек), у међувремену се појавио хематом између листа и тетиве, што је додатно закомпликовало ситуацију и успорило повратак у тренажни процес.

Данас су тачно три седмице како Данило не тренира са остатком екипе. Подвргнут је индивидуалним вежбама у циљу што бржег опоравка, а најновије информације казују да му је препоручено додатних седам дана мировања. Тек наредног уторка опет ће бити подвргнут снимању магнетном резонанцом и тад ће бити јасније кад може на терен.

Извесно је да ће један од најкреативнијих играча у актуелном тиму пропустити пролећну премијеру у Бачкој Паланци, а озбиљно „виси“ и за дуел са новосадским Пролетером 23. фебруара у Хумској. То значи да је почела трка с временом, јер је за 3. март на Маракани заказан 159. вечити дерби, а јасно је колико биоДанило Пантић значио Партизану за дуел са Цвеном звездом. С друге стране, није прошао припреме, до дуела са Пролетером ће проћи месец дана без тренинга и питање је да ли би, у најбољем случају, могао да издржи напоре какве изискује најзначајнија утакмица у Србији.

Повољна вест за Зорана Мирковића је да су Ђорђе Ивановић и Муса Нџаи добили дозволу да се прикључе тренинзима. За почетак трчањем, за неки дан и у раду са групом, па ће струка имати додатне две опције за позицију левог крила.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар