Фенер "ни за живу главу" не да "Жоца" и Веселог!

Поводом информација које су се појавиле у јавности да би Жељко Обрадовић и Јан Весели могли да напусте Фенербахче, огласио се клуб и рекао да се то сигурно неће десити.  Фенерова жеља - Обрадовић за тренера док не оде у пензију! Спреман и нови уговор за Јана Веселог!

Кошарка 15.02.2019 | 13:30
Фенер "ни за живу главу" не да "Жоца" и Веселог!
Било је гласина да ће се Жељко Обрадовић и Фенербахче можда разићи на крају ове сезоне. Међутим, од тога нема ништа. Жоц остаје! Семих Осој, заменик председника, говорио је за турске медије и дотакао се прича о будућности Жељка Обрадовића и Јана Веселог.

Фенербахче жели да настави сарадњу с Обрадовићем све док он не оде у пензију.

"Он има још годину дана уговора. Гласине о његовом одласку су лажне. Заправо, већ смо почели да правимо планове за следећу сезону. Желимо да буде са нама док се не повуче из кошарке", став је Фенербахчеа.

Још једна од тема у турским медијима је и статус Јана Веселог који се тренутно опоравља од операције колена.

"Продужићемо уговор Веселом за још три године", рекао је Осој. Врло конкретно.

Весели је у Фенер стигао 2014. године, а Обрадовић 2013. године. Фенербахче тренутно држи прву позицију на табели Евролиге са скором од 19 победа и три пораза.

Фенербахче има дугорочне планове за Жељка Обрадовића и Јана Веселог.

У турској јавности појавиле су се информације да би српски тренер и чешки крилни центар овог лета могли да напусте Истанбул, али је клуб експресно реаговао и демантовао те гласине саопштивши да са њима планира дугу будућност.

Обрадовићу истиче уговор наредног лета, што би била његова шеста сезона у клубу, а потпредседник клуба је навео да се њихова сарадња сигурно пре тога неће завршити.

"Већ смо почели да планирамо за наредну годину", рекао је Семих Озсој.

Када је у питању Јан Весели, који је тренутно ван паркета због операције колена, за њега постоји интересовање са разних страна, међутим одлазак из Истанбула, бар што се тиче Фенербахчеа, за сада уопште није могућа опција.

"Планирамо да са њим потпишемо нови трогодишњи уговор", рекли су из клуба.

"Жоц" је са Фенером до сада освојио четири титуле првенства Турске, један Куп и једну Евролигу, уз још два пораза у финалима Ф4 турнира. Тренутно су лидери најјачег континенталног међународног такмичења уз скор 19 победа и три пораза.

Када је у питању Весели, он ове сезоне у Евролиги просечно бележи 14,4 поена и 5,6 скокова.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар