Модна икона и у 98. години

Свјетски позната модна икона Ирис Апфел, која је напунила 97 година, потписала је уговор с једном од најистакнутијих свјетских агенција за моделинг "ИМГ Моделс". Х

Занимљивости 08.02.2019 | 11:33
Модна икона и у 98. години
Ирис је позната по својој краткој, бијелој коси, огромним наочалама и гомили накита, али и по томе што је била задужена за дизајн ентеријера Бијеле куће, и то за вријеме девет предсједника, од 1945.

Апфел се тако придружила младим модним иконама Ђиђи Хадид (Гиги), Жизел Бундшен (Гиселе Бундцхен), Лили Олдриџ (Лилy Алдридге) и Халими Аден.

"Веома сам узбуђена. Никад нисам имала овако доброг агента", рекла је Ирис приликом потписивања уговора, нагласивши како се овај ангажман догодио ненадано.

Иначе, дизајнерица свјетског гласа 2005. године постала је прва жива особа која је изложила своју одјећу и прибор у Музеју умјетности "Метрополитан".

Свијет је одушевио документарац о њеном животу, који је редитељ Алберт Мајзелс (Маyслес) 2014. објавио на "Нетфлиxу", а 2018. године објављена је и биографија њеног пребогатог живота, коју потписује Харпер Колинс (Цоллинс).

(Агенција)

Коментари / 0

Оставите коментар