"Ђоковић не би имао овакву каријеру без Бекера!"

Тениски тренер, Патрик Муратоглу, каже да је бивши тренер Новака Ђоковића, Борис Бекер, Србина подигао на виши ниво тениса.

Тенис 14.02.2019 | 22:15
"Ђоковић не би имао овакву каријеру без Бекера!"
Муратоглу, који је тренутно тренер Серене Вилијамс, а помаже и младом Стефаносу Циципасу, причао је о важности тренера на каријеру једног тенисера.

Он је потребу за тренером у каријери тенисера упоредио са потребама из свакодневног живота.

"Нико у животу није сам. Увек имамо људе око нас, пријатеље, породицу, људе са којима сарађујемо. У животу се све врти око тимског рада. Нико не постане великан сам од себе, то се не дешава, а тако је и у тенису", рекао је Муратоглу за "Еуроспорт".

Француски стручњак похвалио је Бориса Бекера, прослављеног немачког тенисера који је са Новаком радио од 2013-2106. године.

"Мислим да морате да имате поштовање према тренерима. Погледајте шта је Борис Бекер урадио са Ђоковићем. То је невероватно, он га је подигао на виши ниво. Мислим да је и посао који је Магнус Норман урадио са Стеном Вавринком такође невероватан и мислим да њих двојица (Новак и Стен) не би имали овакве каријере без својих тренера", казао је Муратоглу и додао да "играчи ипак заслужују највише похвала, али да су тренери свакако битни".

Муратоглу је наставио да хвали своје колеге и професију.

"Мислите да би Енди Мари имао овакву каријеру да није било Ивана Лендла? Сумњам, али никада нећемо сазнати. Углавном видимо велики утицај тренера. Можда не увек, али често и мислим да је поштено дати им прилику да покажу шта могу да 'извуку' из свог играча", јасан је Француз.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар