Необично: Куће продају за евро

Иако звучи готово немогуће, у градићу Самбука ди Сицилиа се по цијени од једног евра може купити кућа или стан.

Занимљивости 18.01.2019 | 17:49
Необично: Куће продају за евро
Наиме, прилично умртвљена рурална заједница настоји да поновно оживи, а тај циљ желе да испуне привлачењем младих породица које неће остати имуне на чињеницу да умјесто једне попијене кафе могу да имају кућу или стан.

Иако Самбука није први град с таквом понудом, лидери града желе да подстакну све заинтересоване да куповину одраде одмах, јавља ЦНН.

"За разлику од других градова који су овакве потезе повукли из неких пропагандистичких разлога, све куће које се продају су у власништву града. Ако кућу желите, можете је добити одмах", рекао је замјеник градоначелника Ђузепе Ћаћопо.

Ипак није све потпуно без обвеза. Сви који пожеле да се преселе у овај град на надморској висини од 312 метара мораће се обавезати да ће у сљедеће три године обновити кућу величине од 40 до 150 метара квадратних, по цијени која се креће од 15.000 евра. Иако кућа кошта један евро, мораће дати 5.000 евра полога, који ће им бити враћен кад заврше обнову куће.

Жеља им је да заштите своје насљеђе. Наиме, град се налази у провинцији Агригенто. Основали су га стари Грци, а касније су га Сарацени претворили у трговачки град.

Прије двије године Самбука је била номинована за најљепши италијански град.

(Индеx.хр)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

18.01.2019 17:20

Бих да имам новца

ОДГОВОРИТЕ
Name

паја

18.01.2019 17:38

Џаба град за динар, кад динара нема

ОДГОВОРИТЕ