Умало физички обрачун у Сабору

Питање о поглављима које Србија отвара ЕУ, а Загреб ни не покушава да то блокира умало није завршило физичким обрачуном у Сабору између посланика опозиционог Моста, Николе Грмоје и премијера Андреја Пленковића.

Регион 16.01.2019 | 20:54
Умало физички обрачун у Сабору
Грмоја је порталу Индеx испричао да је током сједнице парламента питао премијера о томе да Србија отвара поглавља, а да је Хрватска не блокира, као и да министарка Марија Пејчиновић Бурић ради у корист Србије ако не сазива Комисију која мора да размотри шта Србија ради по питању несталих и других питања, на шта је, како каже, Пленковић реаговао агресивно.

"Премијер је врло агресивно реаговао и добацио из своје клупе да сам јадан. Ја сам тражио заштиту предсједника сабора. Гордан Јандроковић је у том тренутку прекинуо сједницу. ХДЗ-овци су нам добацивали. Добацили су Инес Стрењи шта је она учинила за Хрватску. Ја сам рекао да је она била на ратишту за разлику од њега и анемичног Пленковића. Он је кренуо према мени врло агресивно. Ја сам само стајао јер нисам никад Пленковића видио у том издању.", рекао је Грмоја.

Према његовим ријечима, Пленковића, који је кренуо према њему са јасном намјером да се физички обрачуна, засутавили су други посланици.

"Нисам прозивао никога на темељу националности него сам само рекао да премијер не штити хрватске интересе", рекао је за Грмоја.

Независни посланик Бојан Главашевић објаснио је како је изгледао инцидент који се догодио током расправе о годишњим извјештајима са састанка Европског савјета.

"Пленковић је ескалирао цијелу ствар. Грмоја је пребацио да нису блокирали Србију. Рекао је да су Пленковић и Пејчиновић Бурић издајице и да раде за српске интересе. Назвао га је анемичним. Пленковић је кренуо према Грмоји. Миро Буљ их је раздвајао", испричао је за Индеx Главашевић.



(Индеx.хр)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Е

16.01.2019 20:58

Е, сто ти је Европа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Европа

17.01.2019 14:23

нема шта ,усташтво ,прогон Срба . геноцидни Хрвати..

Name

Мијо

16.01.2019 20:59

Тако то раде високе цивилизације, нису то глупи и примитивни балканци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

16.01.2019 22:16

то је пулен Драгана Цовица, заститника српских интетеса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки2

16.01.2019 22:26

Wеллцоме то Цроатиа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

17.01.2019 14:50

ЧОВИЋУ САГНИ ЛЕЂА ПА КОД ВУЧИЋА ПО ДОГОВОРУ СА ДОДИКОМ.ЧОВИЋ И ДОДИК ВИШЕ ВОЛЕ САБОР РХ НЕГО СРБИЈУ, РУСИЈУ И КИНУ.РУДОЊА БОРИ СЕ ЗА ЛИЈЕПУ СВОЈУ СА ЧОВИЋЕМ АЛИ ЈЕ ТОДОРИЋ СТАВИО ПОД ХИПОТЕКУ РУСИЈИ.