АО: Рафа и Роџер лако, сензације Фриц и Тијафо!

Надал без већег отпора до ИИИ кола, Димитрову није било лако.  Рафаел Надал, Григор Димитров и Роберто Баутиста Агут пласирали су се у треће коло Аустралијан опена. Маријана имала посла, Федерер у два тај брејка сломио отпор Еванса! Трећи тенисер света Роџер Федерер пласирао се у треће коло Аустралијан опена победом над Данијелом Евансом максималним резултатом. Прва сензација – Тијафо избацио Андерсона у другом колу.  Амерички тенисер Френсис Тијафо направио је највећу сензацију досадашњег тога турнира, елиминисавши петог носиоца Кевина Андерсона.  

Тенис 16.01.2019 | 16:15
АО: Рафа и Роџер лако, сензације Фриц и Тијафо!
Тијафо је одиграо један од најбољих мечева у каријери и славио после преокрета са 4:6, 6:4, 6:4, 7:5.

Млади Американац искористио је нешто слабију партију ривала који је био у доброј форми, али и повреду која је Андерсона омела у ономе што најбоље ради – сервирању.

Јужноафриканац је имао болове у подлактици десне руке због чега није могао да сервира пуним интензитетом и на крају га је то коштало пораза. 

Тијафо је остварио свој најбољи резултат у Мелбурну и сада ће играти против Андреаса Сепија који је максималним резултатом добио Џордана Томпсона. 

И седми носилац Марин Чилић не може да се похвали да је блистао, али је успео да преживи изузетно "ружан" меч против Мекензија Мекдоналда. Чилић је у више наврата испуштао предност коју је имао, у једном тренутку је мало фалило да се нађе у заостатку, али је на искуство и сув квалитет славио резултатом 7:5, 6:7 (9-11), 6:4, 6:4. 

Чешки играч Томаш Бердих налази се у сјајној форми од почетка сезоне и то је потврдио у свом мечу са Робином Хасеом. Бердих је тријумфовао са 6:1, 6:3, 6:3 и за пласман у треће коло му је било потребно само 80 минута. 

Тако ће га чекати Дијего Шварцман из Аргентине, који је после велике борбе у пет сетова и скоро четири сата надиграо Дениса Кудлу – 6:4, 7:5, 3:6, 6:7 (6-8), 6:4.

Монфис имао 22 аса, 16 винера више и испао! Млади Амерички тенисер Тејлор Фриц направио је једно од већих изненађења трећег дана Аустралијан опена.

Момак из Калифорније, тренутно 50. играч света, елиминисао је у другом колу искусног Француза Гаела Монфиса са 6:3, 6:7 (8), 7:6 (6), 7:6 (5).

Меч је обележио велики број ас удараца, а Монфису није помогло што је био успешнији у овом сегменту игре са 22:15.

Француз је имао и 16 винера више (63:47), али је Фриц освајао кључне поене и боље се снашао у тај-брејковима који су одлучили трећи и четврти сет. 

Фриц ће у трећем колу АО играти против актуелног шампиона Роџера Федерера који је имао проблема против Данијела Еванса. 

У међувремену до треће кола је лако прошао Рус Карен Хачанов, који је у три сета надиграо Јапанца Јошихита Нишиоку са 6:3, 6:3, 6:3. 

Десети носилац турнира у Мелбурну ће у наредној рунди играти са бољим из дуела између Роберта Баутиста-Агута и Џона Милмана.

Маријана имала посла, Федерер у два тај брејка сломио отпор Еванса! Трећи тенисер света Роџер Федерер пласирао се у треће коло Аустралијан опена победом над Данијелом Евансом максималним резултатом.

Федерер јесте славио у три сета, али није био ни близу убедљив и током више од два и по сата је морао много да се помучи како би дошао до тријумфа – 7:6 (7-5), 7:6 (7-3), 6:3.

Швајцарац је наспрам себе имао веома расположеног и разиграног противника који је стизао и неке немогуће лоптице.

Еванс је одлично и сервирао, па је првих 11 гемова протекло без прејк прилике – у 12. је Британац неутралисао једну која је уједно била и сет лопта, па се отишло у тај брејк. Додатни гем био је сушта супротност од дотадашњег тока меча – сервери су освојили само 3 од 12 поена и Данијел је био близу да поведе. 

При вођству од 5:4 је имао два сервиса да заврши сет, промашио је два поприлично лагана форхенд волеја на мрежи и то му Федерер није опростио. 

Врло брзо је на свом конту имао сет и брејк вишка, па се очекивало да рутински поведе са 2-0. Међутим, Еванс је одиграо неколико фантастичних поена када је Роџер сервирао за сет, пасинг шотом из бекхенда по дијагонали је направио брејк и потрудио се да публика гледа још један тај брејк. 

Овога пута Федерер није дозволио ривалу ни промил шансе, одмах је преузео контролу мини брејком, па је нешто касније ипак дошао и до другог сета. 

Тада је и сломио отпор неугодног 28-годишњака и било је само питање када ће направити одлучујући корак. То се догодило у четвртом гему, направио је брејк после једне необичне ситуације на мрежи и потом рутински привео меч крају. 

Иначе, дуел на "Род Лејвер арени" из столице је судила наша Маријана Вељовић која је, посебно у првом делу меча, имала пуне руке посла због нешто лошијих одлука линијских судија.

Надал без већег отпора до ИИИ кола, Димитрову није било лако. Рафаел Надал, Григор Димитров и Роберто Баутиста Агут пласирали су се у треће коло Аустралијан опена.

Надал није имао проблема против Аустралијанца Метјуа Ебдена кога је савладао за сат времена са 6:3, 6:2, 6:2.

"Бика са Маљорке" у шеснаестини финала турнира чека дуел са још једним Аустралијанцем Алексом де Минауром који је после пет сетова савладао Швајцарца Хенрија Лаксонена 6:4, 6:2, 6:7 (7), 4:6, 6:3.

У међувремену, Димитров је имао доста посла док није савладао Уругвајца Пабла Куеваса у четири сета са 6:3, 6:7 (5), 3:6, 7:5. 

Бугарин је сласао две брејк лопте на 4:5 у другом сету, потом изгубио терећи, а онда тек у завршници четвртог коначно сломио Уругвајца. 

Димитрова у трећој рунди чека Италијан Томаас Фабијано, тренутно 102. играч света. 

Баутиста Агут је замало испустио два сета предности против Џона Милмана, али је ипак савладао Аустралијанца 6:3, 6:1, 3:6, 6:7 (6), 6:4 после скоро четири сата борбе. 

Шпанац ће у наредном колу играти против десетог фаворита, Руса Карена Хачанова, који је био максималан у другој рунди.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар