Прича: Филипов ролеркостер са срећним завршетком!

Филип Крајиновић успео је да пробије деоео слој леда. Годинама таложен, то да не може да направи преокрет са 0:2. Ко каже да не може?

Тенис 15.01.2019 | 22:45
Прича: Филипов ролеркостер са срећним завршетком!
Српски навијачи још памте онај феноменалан Филипов турнир у "Берсију" 2017. године када је стигао на један степених од мастерс титуле у Паризу.

Потенцијал који је тада исказао, присутан је и сада, мада је увек ту била доза сумње и код њега самог шта ће и како ће бити. Против Италијана Марка Чекината одиграо је меч другог дана.

Одабрали смо га зато што се не дешава баш често да на неком од гренд слемова један наш тенисер направи преокрет за причу. Та победа од 4:6, 0: 6, 6:1, 7:6 (8), 6:4 заиста је вредна дивљења.

Да, сецкао је Филип нерве навијачима добрих 55 минута, колико се налазио у тунелу првог и другог сета. Или, како је касније и сам рекао у ребусу, шта се са њим догађа.

"Као да нисам био на терену у том периоду", рекао је на прес конференцији.

Онда је урадио један добар ресет. Сабрао се, иако је то било страховито тешко урадити на 0:2 и на 30 и нешто степени. Опустио је руку, појачао гас, сервис му је прорадио и мало по мало, Италијан, који је избацио са Ролан Гароса нашег Новака Ђоковића, повлачио се у дефанзиву.

Филип је протутњао кроз трећи сет, добио га са 6:1 а онда у четвртом, имао је у тај-брејку 6:3. Али, не лези враже, Чекинато у низу долази до три поена и очас посла је дошао и до 8:7 и меч лопте.

Филип као да је заборавио са чим се суочава, заиграо је агресивно та два три поена у низу, натерао противника на грешке и узео четврти сет.

Сет одлуке започео је брејком, чувао га је до краја и искористио је прву меч лопту. Од меч лопте за противника, до меч лопте за њега, прошло је 36 минута.

"Сервис, то је одлучило на крају. Заиста ме је хтео у петом сету", признао је Фића.

Сада ће у другом колу против Јевгенија Донскоја, покушати да освети колегу Ласла Ђереа. Треће коло, на видику, јер је већ два пута добијао Руса, али гренд слем је гренд слем, а Филип је после свих тих повреда и повредица, али и "бубица", ипак сазрео.

Можда и за далеко већа достигнућа...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар