Видео: Лионел Меси - једини у историји са 400 голова у Шпанији!

Аргентински фудбалер Лионел Меси постигао је 400. гол у шпанској ЛаЛиги на мечу против Еибара.

Фудбал 14.01.2019 | 21:00
Видео: Лионел Меси - једини у историји са 400 голова у Шпанији!
Меси је у 53. минуту меча који је Барселона добила са 3:0, постао тек други играч у историји коме је то пошло за руком у било којој од "лига петице".

Једини који је уз њега то успео је Кристијано Роналдо. Португалац има девет датих голова више од Месија, али су Месију биле потребне 63 утакмице мање да би стигао до "клуба 400".

Међутим, Роналдо је своје голове распоредио на Премијер лигу (Манчестер јунајтед), ЛаЛигу (Реал Мадрид) и сада Серију А (Јувентус), док је Меси 400 погодака дао само у Шпанији, по чему је једини у историји фудбала. 

Поред тога, Аргентинац у пару са Луисом Суаресом има 31 постигнут погодак ове сезоне (17 Меси, 14 Суарес) што је више од свих целих екипа у лиги осим Севиље и Селте које су дале по 31 гол.

400 голова Месија у Примери: Од Албасетеа до Еибара! И тешко да ће се на томе зауставити...

Тог 1. маја 2005. године почело је исписивање историје!

Играо се 87. минут када је публика на "Ноу Кампу" аплаузима из игре исплатила Самуела Етоа, да би само минут касније његова замена, голобради Лионел Меси најавио класу лобовањем голмана Албасетеа, но погодак је неоправдано поништен због офсајда.

Али, није се на томе зауставио млади Аргентинац...

Стотинак секунди касније, поново га је пронашао Роналдињо, а Меси је ОПЕТ пробао лоб преко Рафаела Валбуене и погодио, за свој првенац у дресу Каталонаца.

И потврду победе против Албасетеа.



Скоро 14 година касније - прославио је свој 400. лигашки гол за Барсу!

Синоћ на "Ноу Кампу" завршио је одличну акцију Луиса Суареза у 53. минуту, када је лако избацио двојицу чувара дриблингом улево, а онда шутирао у даљи угао голмана Еибара, којим је први "пробио" магичну бројку шпанског шампионата.

Био је то његов 17. гол ове сезоне у Примери, а тешко да ће се зауставити на "само" актуелних 400 голова, ко би се изненадио да видимо још стотину у његовој режији?

Није то била његова најбоља партија ове сезоне, био је нетипично "невидљив" у првом делу игре, али када се Еибар у наставку отворио, и његова улога је постајала све већа. Ипак, играч утакмице био је Луис Суарез који је с два гола и асистенцијом (3:0) одржао Барсу на врху табеле.

Сјајну представу Уругвајца, такође изузетно ефикасан ове сезоне (14 голова), ипак је "појео" Меси постављањем рекорда, а могао је да постигне још неки гол у наставку...

Суарез му је, после феноменалне акције Кутиња са леве стране, без гледања петом оставио лопту за "поклон гол", али као да је Меси превише опуштено ушао у шансу и веома слабо је захватио "фудбал", што је омогућило Ријесгу да ухвати "живу".

А сад да се вратимо рекорду!

Испоставило се да је од 40 тимова против којих је играо у Ла Лиги, Албасете, тим против ког је "отворио" рачун, био једини коме је дао САМО један гол, док су среће да их Меси поштеди имали само Ксерез, Мурсија и Кадиз, што се не може рећи за оне највеће...

Од активних играча само је још Кристијано Роналдо постигао више од 400 лигашких голова (прецизније 409), али у четири различите земље и у 63 утакмице више.

СВИ ГОЛОВИ МЕСИЈА У ЛА ЛИГИ:

Севиља - 25 голова
Атлетико Мадрид - 23
Валенсија - 22
Осасуна - 21
Еспањол и Депортиво - 20
Леванте - 19
Реал Мадрид - 18
Бетис и Рајо Ваљекано - 16
Атлетик Билбао - 15
Хетафе, Вљареал, Сосиједад, Сарагоса и Еибар - 13
Расинг Сантандер - 12
Малага, Алмерија, Мајорка и Гранада - 11
Селта - 8
Алавес и Леганес - 7
Спортинг Хихон - 6
Тенерифе - 5
Ваљадолид, Лас Палмас, Елче и Кордоба - 4
Рекреативо и Ђирона - 3
Еркулес, Нумансија, Уеска и Химнастик - 2
Албасете - 1

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар