Новак тражи више од себе: Још један или два нивоа...

"Зашто да не?", одговорио је Новак упитан за чешће играње у дублу са братом Марком.

Тенис 04.01.2019 | 11:30
Новак тражи више од себе: Још један или два нивоа...
Новак Ђоковић ће играти полуфинале Дохе.

У првом турниру у 2019. години, за сада, игра одлично, а после тријумфа над Дамиром Џумхуром и Мартином Фучовичем - "пао" је и неугодни тенисер из Грузије Николос Басилашвили, и то након преокрета (2:1).

"Имам простора да напредујем за један или два нивоа. С обзиром на околности које су данас биле у мечу против Басилашвилија задовољан сам како сам играо. Он је веома брзо ударао лопту, није ми оставио пуно простора, играо је агресивно. Морао сам да преузмем контролу и успео сам да победим", казао је српски ас после меча против Грузина.

За место у финалу играће против Баутисте-Ахута који је "избацио" Вавринку.

"Биће то тежак меч. Баутиста је одиграо одлично против Вавринке, гледао сам тај меч. Он вас увек тера да одиграте ударац више како бисте зарадили поен. У овим условима, мало споријим, он игра одлично. Спремићу се за тај меч".

За разлику од сингла - у дублу елиминација.

Заједно са братом Марком је почео лоше против Гофана и Ербера, потом су у другом сету успели да ухвате прикључак, али додатни тај-брејк је припао белгијско-француској комбианацији.

"Боли када изгубите овако тесан меч. Искрено, у првом сету су нас Ербер и Гофан одували са терена. Поставили су висок ниво тениса, али Марко и ја смо успели да се извучемо из те ситуације. Мало је разочаравајуће када овако изгубите, али невероватно искуство и за мене и за Марка. Због начина на који смо играли није искључено да се у будућности поново пријавимо за дубл на неком турниру. Зашто да не?", одговорио је питањем Ђоковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар