Доха: Новак као брзи воз "прегазио" Џумхура!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић на фантастичан начин је почео такмичарску сезону – убедљивом победом над Дамиром Џумхуром у Дохи.  Добро дошли у 2019. годину, Ђоковић је и даље најбољи на свету! Дамиру Џумхуру само три гема.

Тенис 01.01.2019 | 19:40
Доха: Новак као брзи воз "прегазио" Џумхура!
Ђоковић је на старту турнира у катарском граду декласирао Џумхура резултатом 6:1, 6:2.

Меч у којем је Новак потврдио да се на старту сезоне налази у изузетној форми (за викенд тријумфовао на егзибиционом турниру у Абу Дабију) трајао је нешто мање од сат времена, највише захваљујући експресном првом сету од 23 минута.

У њему је Србин добио прва три гема, Џумхур се уписао у следећем, али је уследила нова серија која је значила и вођство од 1-0.

На старту другог дела игре наш представник је пропустио четири брејк прилике, али се већ у следећем наврату исправио и потом рутински привео меч крају.

Остварио је и други тријумф у последњих неколико недеља против момка из Сарајева, који је у четири сета против Ђоковића освојио само пет гемова.

У следећој рунди Новака очекује дуел са Мартоном Фучовичем из Мађарске, победником дуела са Маријушом Копилом.

Пехар у Абу Дабију јесте био ревијалног карактера, али сам тенис био је на озбиљном нивоу, а да планира да тако остане и када се сезона захукта Новак Ђоковић је доказао већ на првом такмичарском мечу у 2019. години. На старту турнира у Дохи убедљивих 2:0 против Дамир Џумхура, по сетовима 6:1, 6:2, тек да неко помисли да ће га скинути са чела АТП листе.

О самом мечу нема се много шта писати. Већ при првом сервису тенисера из БиХ прави Ђоковић брејк и сет решава у своју корист за свега 23 минута игре. А ни у другом први рекет света није био милостивији. Истина, тада јеЏумхур одбранио први сервис, али само да би изгубио наредних пет гемова и утврдио градиво: Новак Ђоковић и даље је најбољи на планети. И планира да ту остане још дуго.

Нек се сада спреми Мартон Фучович, 37. тенисер света, који је у првом колу избацио Маријуша Копила (6:3, 6:2), па чак успео и да Ђоковићу откине један сет на путу ка пехару на прошлогодишњем Ју-Ес Опену у њиховом једином досадашњем дуелу. Џумхур је био немоћан, Фучович би могао да проба макар да закомпликује Ђоковићев дан.

Подсетимо, пласман у друго коло турнира у Дохи раније данас је обезбедио и Душан Лајовић савладавшиАдријана Манарина са 6:3, 7:6 (5). Лајовићев следећи противник је Рикардас Беранкис. Ђоковићев једини противник је он сам. Конкуренцију скоро па да нема кад игра свој најбољи тенис.

Турнир у Дохи игра се за наградни фонд од 1.313.215 долара.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар