Ђоковић: Дуго сам патио због пораза у Рију...

Била је то моја шанса.  Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, присетио се наступа на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру и болног пораза на старту такмичења.

Тенис 01.01.2019 | 22:15
Ђоковић: Дуго сам патио због пораза у Рију...
Ђоковић је у интервјуу за "Глобо еспорте" говорио о блискости са Бразилом и временом проведеним у земљи кафе, самбе и фудбала.

"Када год се сетим тог периода, постанем емотиван из два разлога. Први је то што сам осетио од људи у Бразилу – никада то нећу заборавити. Био је један од најлепших момената које сам доживео, али и један од најболнијих такође. Други разлог је чињеница да сам на Олимпијске игре дошао као ‘број 1’, освојио сам четири Гренд слема у низу, играо сам тенис живота и осећао се веома добро", почео је причу Ђоковић. 

Новак је открио да се повредио пред дуел са Хуаном Мартином дел Потром који га је избацио у првом колу резултатом 7:6 (7-4), 7:6 (7-2). 

"Нисам имао много повреда у каријери, али другог дана тренинга, почео сам да осећам нешто чудно у свом зглобу. Наставио сам да играм, али је бол почео да се појачава. Схватио сам да сам повређен и да имам два дана да се опоравим за меч. У Бразилу сам се осећао као код куће, осећао сам да је то моја шанса, прилика коју сам чекао". 

Он је истакао да је имао велике амбиције пред Игре у Рију. 

"Није се остварила, изгубио сам од Дел Потра, момка којег много волим… Тада сам схватио кроз шта је прошао и био сам веома срећан јер је догурао до финала и освојио сребрну медаљу. У том тренутку сам играо и имао сјајну подршку, једна од најбољих атмосфера коју сам осетио у животу. Када сам спаковао рекет и узео торбу и кренуо да излазим са терена, почео сам да плачем јер сам схватио шта се десило. Било је то превише за мене". 

Ипак, успео је да извуче поуке и после тешке две године врати се на врх. 

"На крају дана, бог нам шаље то искуство јер је потребно да учимо, сазревамо и схватимо шта се догађа. Потребно је да то прихватимо што је боље могуће. То сам учинио, кренуо напред и схватио у чему је ствар, после чега сам дуго патио – био је то један од најважнијих тренутака у мојој каријери. Желео сам да се борим за медаљу, то би било савршено". 

За крај, најавио је да ће и у Токију 2020. ићи на злато. 

"Игре у Јапану ће бити игране на бетону, волим да играм на тврдој подлози и надам се да ћу имати добар наступ. Надам се и да ће ме много Бразилаца бодрити тамо", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар