Браћа Ђоковић наступају у дублу на турниру у Дохи!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић наступиће на АТП турниру у Дохи и у дубл конкуренцији, а партнер ће му бити брат Марко.  Браћа Ђоковић након пола деценије поново заједно на терену! Новак и Марко дубл партнери у Дохи где сезону започиње и Лајовић. Ласло Ђере у Индији иде на Кевина Андерсона.

Тенис 30.12.2018 | 08:15
Браћа Ђоковић наступају у дублу на турниру у Дохи!
Организатори првог турнира у сезони објавили су жреб у којем се налазе браћа Ђоковић.

Новак и Марко су добили "вајлд карту" за турнир у Катару и у првом колу ће се састати са Турчином Чемом Илкелом и домаћим тенисером Мубараком Шананом Зајидом.

Уколико прођу прву препреку, могли би да обезбеде "балкански дерби" јер ће се победник поменутог дуела састати са бољим из меча у коме ће на једној страни мреже бити наш репрезентативац Душан Лајовић, чији је партнер Душан Џумхур из БиХ, а на другој први носиоци, Хрват Мате Павић и Аустријанац Оливер Марах. 

Турнир у Дохи на програму је од 31. децембра до 5. јануара.

Након завршетка егзибиционог такмичења у Абу Дабију наш најбољи тенисер, Новак Ђоковић ће практично одмах спаковати кофере и кренути пут Катра, тачније престонице Дохе где ће на тамошњем АТП 250 турниру и званично отворити нову сезону.

И док жреб за појединачну конуренцију још није презентован јавности познати су парови и мечеви у дублу, а међу њима је три наша представника. Свакако пар који највише скреће пажњу је онај који чине браћа Ђоковић - Новак и Марко. Њих двојица су последњи пут заиграли као партнери још пре пет година у Дубаији и доживели пораз у првом колу након велике борбе са Русом Николајом Давиденком и Белгијанцем Диком Норманом. Овај пут противници су им добитници специјалне позивнице организатора, домаћи тенисер Мубарак Шахан Зајид и Турчин Џем Илкел.

Поред браће Ђоковић, који су заједно провели готово целокупне Новакове припреме за 2019., заједно са "трећим чланом", Ђорђем, у Дохи ће Нову годину дочекати и Душан Лајовић који ће такође наступати у конкуренцији парова. Ас из Старе Пазове се упарио са Дамиром Џумхуром, боснским играчем који практично живи у Београду. Они ће на почетку такмичења имати веома тежак задатак против једног од најбољих дублова данашњице којег чине Хрват Мате Павић и Аустријанац Оливер Марах, који су и први носиоци.

Трећи рекет Србије, Ласло Ђере нову АТП сезону отвара у Индији, тачније у Пунеу. Он ће у првом колу сингла играти против непознатог домаћег тенисера, добитника специјалне позивнице, Арђуна Кадеа којег би требало лагано да савлада. Али у другом колу га потом чека један од најбољих на свету, Јужноафриканац Кевин Андерсон који је први носилац.

Оба турнира су АТП 250 категорије, почињу 31. децембра, а завршавају се петог дана 2019. године.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар