Велика полицијска акција у Бијељини

На подручју Брчког и Бијељине проводи се операција кодног назива "Шкорпион", која је усмјерена на особе осумњичене за организирани криминал, кријумчарење оружја, трговину људима и кријумчарење. Остварена је и сарадња са припадницима полицијских служби Србије.

Босна и Херцеговина 20.12.2018 | 11:31
Велика полицијска акција у Бијељини
Од раних јутарњих сати, на подручју Брчког и Бијељине, по налогу Тужилаштва БиХ, проводи се оперативна акција кодног назива „Шкорпион“. Мета акције су 12 особа осумњичених за кривична дјела организиованог криминала, повезана са трговином људима, кријумчарењем и недозвољеним прометом оружја и војне опреме.

Истражилац Тужилаштва БиХ налази се на терену гдје координира активности више десетина полицијских службеника Полиције Брчко дистрикта БиХ, Граничне полиције и МУП-а Републике Српске који учествују у акцији.

У предмету је остварена значајна сарадња са партнерским институцијама Републике Србије, а међу осумњиченима је и активни полицијски службеник Граничне полиције БиХ те у извршењу кривичних дјела има елемената злоупотребе положаја и коруптивних активности.



Заједно са лишењима слободе врше се претреси на више од 10 локација на ширем подручју Брчког и Бијељине гдје је до сада пронађена знатна количина оружја и војне опреме као и кријумчарена роба веће вриједности.

Током истраге прикупљени су докази да се ова организована криминална група, дужи временски период, бави кријумчарењем оружја и војне опреме према земљама ЕУ, трговином људима као и кријумчарењем роба веће вриједности из Србије у БиХ.

Након лишења слободе и полицијске обраде, осумњичени ће бити предати у надлежност тужиоца Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, који ће донијети одлуку о даљим активностима у предмету, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

БН ТВ

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

????

20.12.2018 10:58

У Бијељини криминалци...ма јок....откуд вам то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лединци

20.12.2018 19:13

Градоначелник Бијељине је највећи криминалац. Дјеца почела прије годину радити а имају уштеђевину од 700 хиљада марака. Викендива од 300 квадрата на Јахорини, зграде у Бијељини, некретнине по Аустрији, Нхемачкој и Швајцарској.

Name

Ро

20.12.2018 11:46

Бијељина пуна криминала и дроге.Нико ништа не ради а возе се аута од 50 000 км и више.Сиједи се у кафићима и паламуди.Сви су у то умијешани од полиције,судства до кокошара.Сви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

20.12.2018 13:02

Све је то из кухиње бањалуцке

Name

Јоле

20.12.2018 13:32

Ниси. Добро информисан, друг. Није 50 хиљада него 68 са оном опремом која је. ..

Name

Ре

20.12.2018 11:51

Буранија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко Немирко

20.12.2018 13:18

Све те проблеме су избјеглице донијеле у Бијељину. По Крајини и Босни нису имали ништа а сад су најбоље куће добили и плодно земљиште заузели. Већином нерадници и лопови, свака част појединцима али мало је таквих. Дошли су Бог зна од куда и хоће у Семберији по своме, е неможе тако. Ако вам се не свиђа и стварате проблеме идите тамо одакле сте дошли. Јер ријеч избјеглица непостоји, постоји ријеч издајица. Браво за Бијељанску полицију, само тако момци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

20.12.2018 15:23

Тако је.

Name

Бн је била касаба '95.год.

20.12.2018 15:50

Које глупости су овдје написане. Испаде да су сви који су дошли глупи и непоштени, а сви домицилни су поштени домаћини. Истина је далеко од изреченог, питање је да ли си, или ниси човјек, без обзира на расу, нацију, мјесто рођења, живљења и сл. Велики број људи који су дошли су из градова, специјално Сарајева, урбани, школовани, дошли послије рата у Бијељину, обичну касабу,.., која је одисала недостатком културе, примитивизмом. Дошло је такође доста сеоског народа, којима је Бн град. Какогод, Бн се прилично изградила, али опет није права градска, урбана средина, без обзира што је добила статус града. Све се десило силом прилика, многи се никад неће осјећати Семберцима, многи су отишли даље, а ови домицилни ће се мало урбанизивати, захваљујући новим комшијама, који баш и не хају за њихово мишљење.

Name

ТНТ

20.12.2018 17:00

Истина је да највеће проблеме праве досељени и дјеца досељених из Зенице, Тузле, Сарајева. 90% кривичних дјела у Бијељини извршавају лица са тог подручја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВАН

20.12.2018 17:19

Па како неце кад од ових домацих не мозес нигдје посла добити...кад оде у пензију остави у аманет сину радно мјесто,као да им је то све цацевина!!!

Name

Горан

20.12.2018 17:09

Испада да су Семберци били глупи, ограничени сељаци, које су избјеглице урбанизовали, донијели културу живљења. Истина је да су избјеглице донијели нове навике, принцип сналажења по сваку цијену, па и кроз криминал. Погледајте структуру извршилаца кривичних дјела. Углавном избјеглице или њихова дјеца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн оригинал

20.12.2018 17:33

Лијепа наса касаба каква год је била имала је дусу. Сад је као наводно град а нигдје везе. Бијељина је била пуна интелектуалаца и високо образованих људи. Некад се у Бијељини слусало бијело дугме,индекси,црвена јабука и сл. Народњаци али реномирани. Севдах. А сад су главни хитови гоци бенд и мара и лоле ! Кад видим у ста се претворило Пантелино повраца ми се. Сто један једном реце ходају по Бијељини ко јелен са реумом. Ал су је модернизовали и направили град од ње у пм . Не до бог ником :)

Name

За Бн оригинал

20.12.2018 18:55

Бијељина јесте била провинција, у чијем је градском језгру живио углавном муслимански народ. Срби су већином живјели у околним селима, а комплетно мјесто није било урбано, бројни макадамски сокаци, градња је била типа, кућерак, рупа, шупа, штала, зграда... Ради чега се буне појединци, ово су само чињенице. Данас је Бн ипак урбанизована, али никад неће бити град. Нејасно ми је набрајање поп и рок група, па интелектуалаца, све је то било, нико не спори. Суштина приче је тврдња неког домицилног, да су им сво зло и криминал донијеле избјеглице, а то су Срби, присилно отјерани и побјегли од убица, из својих станова и кућа. Поента је, да није добро етикетирати једну скупину народа, овдје искључиво избјегличког, као потенцијално зло и криминалце свих калибара. Или си човјек, или ниси, нема даље.

Name

Семберац 100%

20.12.2018 19:17

Вратите нам Муслимане, водите нам хулигане... А посебно ове интелектуалне из Бргула и осталих вуко*ебина око Илијаша.

Name

БН БОСС

20.12.2018 19:22

За вас интелектуалне сељаке из вукоје*ина око Сарајева информација да је у предратној Бијељини било Аматерско позориште Сцена једно од најстаријих и најуспјешнијих у бившој Југи. Наступали су по свим већим градовима у бившој нам држави. А оби тзв интелектуални и не знају шта значи позориште.

Name

За

20.12.2018 20:23

Муслимани који су отисли из привинција и села, поготово у Сарајево и доље пустили коријене, неће се никад вратити. Џаба их призивате, а досеље Србе, називате хулиганима, јадно. Али долазе овдје други Муслимани из свијета, не призивајте их пуно, можда их остане превише. Овим је показана малограђанска свијест овдашњег грађанина, коментари су ружни, па и тужни. Људи из Сарајева, а не из неких набројаних села која су, које боље знате, отићи ће сигурно даље, баш им и није мјесто овдје.

Name

Цовјек Прије Свега

20.12.2018 21:07

какви глупи и малоградјански коментари,прво Бијељина је била варосица наспрам Сарајева,Тузле Зенице одакле је вецина избјеглог становиста данас у Бијељини која је куповала оранице по цијени градјевинског земљиста и правила куце и остајали ту да зиве,семберци српске вјероисповјеати су уцили орати њиву а муслимани су били вецина градске раје,и кад су их у цувеном бијељинском рату протјерали срби су се увалили у град али нису постали градска раја јер је блато на опанцима остало,сад су се увалили у опстину и градску администрацију ал дзаба опет завијају,бијељина је град постала формално захваљујуци избјеглицама јер поред тога сто су је просирили и повецали су број становниства она никад неце бити град јер сељаци управљају њиме и питају се за све,паБијељина нема канализацију и ста висе да прицамо,о ком граду прицамо?сто се тице кримаинала семберци се опредељују за привредни криминал мада их има свугдје гдје има пара док за озбиљан криминал немају муда јер да су имали не би их муслимани терорисали 50 година,а сто се тице полиције у Пу Бијељина 80 % руководства су људи са стране јер од сембераца ту су само они који су бјезали у рату са линије у полицију,неписмени и,страсљиви,ипак свугдје има људи смрадова али кад вец дјелите људе онда ово мора да се спомене

Name

Носоња

20.12.2018 18:37

Грррррр

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре

21.12.2018 08:39

вратите се на поцетак...ту вам све писе...и тако домаци издајници и избјеглице. .јестек сазналу синоц ко су ухаосени...ал сте ви домаци показали своју културу...и нетрпељивост...оде одавде народ овдје су узбјеглце сулом прилика..други дио је у Свајцаркој..Њемацкој..Аустралији.а ви се онда са собом свадјајте ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре немирко

21.12.2018 09:08

Ко вам у Црњељеву отима земљу...да нису избјеглице..кољете се измедју себе за медје. .а ја ти од срца зелим да осјетис ста је бити избјеглица..док ја ратовао такви ко ти ваљали нафту и били донатори..не вуци ме за језик синко..одлазимо ми ...останите сами са собом..па видите ко је криминалац...

ОДГОВОРИТЕ