Хрватска: Нема споразума са БиХ

Питање враћања имовине БиХ у Хрватској не може бити разматрано, јер са БиХ није склопљен билатерални уговор, саопштено је из хрватског Министарства државне имовине.  

Регион 15.12.2018 | 22:01
Хрватска: Нема споразума са БиХ
Предсједништво БиХ је раније једногласно усвојило закључак којим се тражи од Министарства спољних послова БиХ да упути ноту генералном секретару УН као депозитару Споразума о питањима сукцесије бивше СФРЈ, којом га информише да Хрватска тај споразум крши. 

Из хрватског министарства наводе да Анекс Г Уговора о питањима сукцесије садржи само начела за рјешавање односа међу земљама потписницама, због чега је потребно склопити додатне билатералне уговоре којима ће коначно бити решена узајамна права и обавезе између земаља потписница у погледу ових питања.

– На основу Закона о управљању државном имовином, који је на снагу ступио 14. јуна, први пут је дефинисана могућност Министарства државне имовине да сву имовину која од распада СФРЈ стоји неискоришћена, представља опасност за људе и другу имовину, а истовремено у њој лежи потенцијал за развој туризма и привреде, стави у закуп или неко друго располагање док се питање сукцесије не ријеши – рекли су за портал Кликс.ба у Министарству државне имовине Хрватске.

Извор: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дамир

15.12.2018 21:47

Луд збуњен луд збуњен ненормалан Србија је луда Хрватска збуњена Босна и Херцеговина ненормална зато сто има и србе и Хрвате и Бошњаке је.о ти нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

А сто није

16.12.2018 06:51

Ко је овде луд.Што није направљен споразум.Зато што су то у Хрватској наше елите оставиле за себе.Да покраду.Па сад фрка.Нека Комсиц казе несто о томе.Био је у Предсједништву.

Name

Ре

16.12.2018 15:49

Некада није Хрватска ни хтјела да направи никакав споразум него да присвоји нису имовину. На крају крајева засто и правити било какав споразум за несто сто је у нашем власништвоу. ЛИЦЕМЈЕРСТВО ХРВАТСКЕ

Name

Који вам је дјаво људи

16.12.2018 04:52

Приватна имовина је светиња и ту нема никакве дилеме.Хрватска се понаса ненормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бј

16.12.2018 10:26

Покради па владај.

Name

Нострадамус

16.12.2018 16:44

А ти се понасас нормално. Погледај какво је стање у твојој дрзави ентитету па онда прозивај друге. Код нас је такво стање да ни име висе своје немас.

Name

Нострадамус

16.12.2018 09:06

Отима се приватна имовина народ напуста под страхом своја огњиста а они се боре за дрзавну имовину. Економија се унистава они имају неограницени број фотеља и боре се ко це у коју фотељу да сједне.

ОДГОВОРИТЕ