Туга у Бихаћу: ''Уништићу кућу''

Вријеме је на кућном броју 2 улице Мује Хрњице у Малом Лугу покрај Бихаћа стало у четвртак поподне и више се неће покренути. Власник скромне приземнице, коју је изнајмила породица Совић, мислио је да је обнови, али више не жели нити одшкринути њена улазна врата.

Босна и Херцеговина 15.12.2018 | 19:10
Туга у Бихаћу: ''Уништићу кућу''
– Сравниће је, тако ми је рекао – прича полицајац за “Јутарњи лист” који осигурава мјесто злочина, док његове колеге утврђују на који је начин, којим редом и из којих разлога Адмир Совић (37) убијао своју дјецу, двогодишњег и седмогодишњег дјечака, те дјевојчицу од шест година.

Овај дио Бихаћа је миран, пун породичних кућа с лијепим окућницама. Прекопута Совићевих је хотел с три звјездице, а с друге стране кафић ”Шкорпион” и спортска кладионица. Људи који пролазе у аутомобилима успоре, а пјешаци погну главу.

Чаршија у оваквим ситуацијама воли износити доказе и судити прије суда, али овдје сви само слијежу раменима. Кад се спомену имена ове дјечице, више ништа није важно, па ни ко је за све крив.

– Био је миран човјек, тешко ми је рећи једну лошу ријеч против њега. Пушио је, али никада није попио кап алкохола, узео би кафу и кока-колу. Никада ни с ким није био у сукобу. Леила је вољела попити и вољела се провести, то стоји, али он јој то није бранио. Младу ју је оженио, још није била ни пунољетна, а сиротиња, хтјела се провести – каже конобарица из ”Шкорпиона”.

Адмир је зарађивао поправљајући вртне косилице и остале стројеве богатијим комшијама, Леила је повремено одлазила у иностранство да чува дјецу, нешто је мало конобарила, а онда је положила испите за обезбјеђење. Зато је Адмир питао комшију Дервишу Мушић би ли му пазила на дјецу.

– Рекао је да ће Леила ускоро почети радити у банци као обезбјеђење па ме питао бих ли ту и тамо припазила дјецу. Ја сам очекивала да бих те ствари требала договарати с њом као мајком, а не с њим. Осим тога, радила сам за неке жене по кућама па сам га одбила. Убрзо је Леила престала долазити, али не због посла, него зато што га је напустила. Комшиница ми је испричала да јој је рекао како је Леила добила посао у банци, али да с посла одлази мајци, а не кући јер га је оставила – прича сусједа Дервиша. 



Много је оних који упиру прстом у мајку, постављају јој стотине питања преко друштвених мрежа, а главно је – зашто није повела дјецу. Она се не може бранити јер је доживјела психички слом, под седативима је завршила на психијатрији болнице у Бихаћу сат након што су јој рекли што се догодило.

У њено име јавности је писмо послала њена сестра и у њему потврђује да је Леила оставила мужа, “али не зато да би живјела с неким другим, већ да би себи и дјеци, а на крају и том људском отпаду иако то није заслужио, осигурала услове за живот”.

Полиција је обавила своје, покупили су траке којима ограђују трагедије и отишли. Остала је зла тишина. Снијег је почео падати гушће и прекрио је прљаво двориште. Три, четири мала бицикла наслоњена су на кућу, пред њом се дјечија одјећа и даље суши, а патике малених бројева чекају на отирачу.

(Јутарњи лист/Српскаинфо)
Фото: Кликс

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Туго моја преголема

15.12.2018 18:23

Волим вас дјечице драга и ако вас познавао нисам. Почивајте у миру бозјем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крсто

15.12.2018 19:42

Поцивајте у миру дјецо драга сви вас залимо и свако је пустио сузе за вама а њих двоје сви презиремо

Name

Смеће од мајке

15.12.2018 18:35

Жена је положила курс за обезбјеђење и винула се у "више сфере", а мужа и дјецу оставила да се сналазе како знају и умију! Срам је и стид било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

али...

15.12.2018 19:05

Како тако размишљаш,имас ли ти мозга уопште!? Ста год да је мајка урадила НИКО НЕМА ПРАВО ДЈЕТЕТУ (ДЈЕЦИ) ОДУЗИМАТИ ЖИВОТ. По тој твојој глупој теорији онда све мајке и разведене зене,код којих се дјеца налазе,требају побити своју дјецу??? Бас си глупан и ти и сто размисљају као ти. Запамти- НИКО НЕМА ПРАВО ДЈЕЦИ ОДУЗИМАТИ ЗИВОТ.

Name

И ја сам жена

15.12.2018 19:58

И управо зато то и говорим - жена кад роди дјецу има обавезу да брине о својој дјеци, да бдије над њима и ноћ и дан, док не оду из њене куће! А не овако, родиш и оставиш, ко кукавица! Каква је то мајка! Фуј!

Name

ре

15.12.2018 22:23

Теби фали пар кликера... Хало зенска главо,троје дјеце је заклано,да ли разумијес.А то је урадио отац те дјеце. Ако је мајка отисла,побјегла,напустла или развела се..то је њен образ(мада се не зна засто је то тако било),његова дузност као оца је била да храни и одгоји дјецу у људе...а не да их закоље. Ако није могао,требао их је одведт у установу за незбринуте и опет добро,дјеца зива..А овако..коњина заклао их,бозе господе има ли те. По том твом глупом коментару испада да је кривац у удесу сувозац а не возач. (имао сам друкције поредјење али није примјерено за ову тему и покојне дјеце)

Name

Морам коментарисати

16.12.2018 08:49

, , Зена која роди има обавезу да брине, бдије..."... А отац? Отац који направи? Да убије ако нема мајке? Дајте молим вас!????? О цему прицате? Како вас све није срамота оптузивати мајку? У реду, није исправно, не оправдавам, никада своју дјецу не бих оставила, никада. Али није ни прва ни последња, па друга дјеца нису ЗАКЛАНА! Него се отац бори за дјецу, да буде и отац и мајка а не да их закоље! Страсно, узасно и јадно. И пустите зену висе на миру. Бар зене да не коментарису тако. Јадно!

Name

Јово

16.12.2018 16:38

Ста реци туга и залост до бола нека им је лака црна земља и да.поцивају у миру амин.

Name

Бозе ме прости

15.12.2018 18:42

Ста је са толиким зенама које стицу дјецу са оваквим лудацима, да се једно заломи па хајде, али како роди троје психопати кукала ти мајка. Патолоски слуцајеви се виде из авиона цим цовјек попије види се да ли има патолоских црта у карактеру и то непогресиво. Комсије не морају знати, али зена увијек зна ако је цовјек патолоски слуцај....

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Боже ме опрости

15.12.2018 18:55

Прочита ли ти текст! У тексту лијепо пише да је он пио кока колу, а она алкохол! Вољела се забављати и вољела изаћи. Сад кад ју је изшколовао, запослила се, и оставила њега са малом дјецом са се сналази! Вјероватно је планирала да се забавља и проводи!

Name

хм

15.12.2018 19:03

са толиким зенама? које радјају малољетне дјецу, па кад их изроде оду да се проводе јер су неизивљене, остављају их саме куци итд...видио сам милион таквих примјера, заљуби се роди дјецу, па онда одабере да иде да се проводи....гдје полете да се удају и роде са 18...

Name

ех

15.12.2018 19:08

Сад је касно за све.. Који је то монструм од човјека,боже господе.

Name

Далибор

15.12.2018 19:09

Он је пио кока колу а она алкохол и онда је он кокаколаш узо нож и заклао дјецу!!! Јадничак жена га оставила па ћу ја да закољем дјецу!! Без обзира каква она била и шта радила он је ЗАКЛАО своју дјецу ОН, лик који је миран, тих и повучен и пије кока колу!!!

Name

@ ех

15.12.2018 19:59

И монструм од жене(мајке).

Name

РАДЕНКА

15.12.2018 19:39

ЈАСАМ ИСТО ЗЕНА АЛ ИМА ЗЕНА ДА НЕМА ЦОВЈЕКА КОИ МОЗЕ ЗАРАДИТ ЗА ЊЕНО СВАЛЕРИСАЊЕ И МОДИРАЊЕ А ПУНО ИХ ЈЕ ТАКВИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нажалост

15.12.2018 19:53

Управо тако, погодили сте у срж! Жене су се јако промијениле, у односу, какве су некад биле, и какве би, уствари требале да буду! Отуд, и због тог и долази до оваквих трагедија!

Name

Злоцха

15.12.2018 20:38

Не могу да схватим овакве коментаре. Цовјек заклао троје дјеце, а сви криве зену сто га је оставила и није повела дјецу. Она каква год да је бар није убила своју дјецу, а он такав диван, добар и повуцен сто пије сокиц види ста уради

Name

Искрено

15.12.2018 21:02

Она их није убила, али као и да јесте, јер је направила ситуацију, да дјеца буду убијена! Је ли ти сад допрло до мозга? Једноставно, народ је огорчен на њу, и на њено себично понашање!

Name

ре за искрено

15.12.2018 22:32

Хало ста је с васим мозговима??? Ако он и она нису могли заједно и она отисла...побјегла..преудала се..па и дјецу да је њему оставила,његова дузност као оца је била да ту дјецу отхрани а ако не мозе онда да их да установи за усвајање и опет добро....дјеца зива и бог те веселио. А овако- он ту нејач,те андјеле,та драга зива створења ПОКЛАО??? МОНСТРУМ

Name

За Искрено

16.12.2018 10:05

Цуј она направила ситуацију. Он би то урадио и да их је повела са собом, само да јој напакости сто га је оставила. Бас ме занима на цијој би страни био да је он њу оставио и отисао, а она побила дјецу. Сигурно не би сматрао да је он направио "ситуацију", вец би опет распалио по зени

Name

За Ре

16.12.2018 11:05

Шта је по теби отац имао обавезе око дјеце, а мајка није? Поступак никако не одобравам, јадна су сва дјеца са таквим родитељима! Него ту су сви заказали, комплетно друштво, институције! Шта је са родбином, видим да госпођа мајка има своју мајку и сестру, која је сад брани по друштвеним мрежама?! Шта је с њима, зашто оне нису прихватиле дјечицу?

Name

Нострадамус

15.12.2018 20:24

Дјецо нека вас андјели на небу цувају. Залост јадна и немоцна дјеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клара

16.12.2018 20:40

Отац је био себични психопата.Заклати ваститу дјецу да напокости супрути. Па и његова су дјеца .Страшно.Јадна жена која бол.Уништен јој је живот.

Name

18

15.12.2018 21:47

За њега оправдања нема,ако новине пишу тачно он је њу звао да се врати и пријетио да ће побити дјецу,мислим да га није озбиљно схватила ако ништа могла је бар уз полицију узети дјецу,обоје криви он монструм она неозбиљна за улогу мајке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

15.12.2018 21:54

Сви су они познати полицији и тужилаштву а сви на слободи и ви се чудите кад се нешто овако деси ,Е да мом дјетету нешто буде а да полиција тужилаштво пусти такве људе или као Давору Драгичевић праве се будале ја би се опасао динамитом и бијо би ватромет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ето

16.12.2018 03:43

Исти си као и он - ти би се опасао динамитом, а он се "опасао" ножевима, мајка нашла посао и отишла у Бољи живот, а невине жртве су ова сирота дјечица!

Name

Страсно

16.12.2018 08:52

Јадни сте сви ви који оптузујете мајку. Јадни. Аплаудирајте тати..пио колу и ЗАКЛАО своје родјене троје дјеце. Морао јадник, зена га оставила..Ста це? Ееее мој народе. Зато нам и јест овако! Пу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

16.12.2018 17:27

Туга велика нека им је лака земља

Name

Клара

16.12.2018 20:47

Јадна мајка .Отац је заклао властиту дјецу да би напакостио супрузи.Па и његова су дјеца.Какав себични психопата.Бескрајна туга за дјечицом.

Name

Клара

16.12.2018 20:50

Бескрајна туга и бол за дјечицом. Јадна мајка .

Name

Клара

16.12.2018 20:52

Страшно .Бол и туга за дјецом