Брука Реала - најтежи пораз код куће!

Навијачи Реала нису навикли да гледају поразе свог тима у Мадриду, а поготово не дебакле. Московски ЦСКА најнесрећнији победник.

Фудбал 14.12.2018 | 00:00
Брука Реала - најтежи пораз код куће!
Московски ЦСКА је ове сезоне тим апсурда. Два пута је победио мадридски Реал, актуелног првака Европе, али не да неће наставити пут у Лиги шампиона, него није успео да се пласира чак ни у утешно такмичење - Лигу Европе!

Ипак, "армејци" су ушли у историју, јер су нанели мадридском Реалу НАЈТЕЖИ ПОРАЗ у европским такмичењима на његовом терену. Победа ЦСКА од 3:0 на "Сантјаго Бернабеу" била је шокантна по "краљевски клуб" и његове навијаче и показала је да ће Мариђани ове сезоне тешко одбранити европски трон.

Иначе, ово је ПРВИ ПОРАЗ Реала у групној фази Лиге шампиона после 9 година! Пре девет година Реал је у Мадриду победио Милан (3:2).

РЕАЛ МАДРИД - ЦСКА 0:3 (ГОЛОВИ)

"Пут опоравка неће бити посут ружама, а знамо да свака ружа има трн", изјавио је тренер Реала Сантјаго Солари после овог дебакла. Додуше, Реал је играо са многим млађим играчима, а тренер је направио седам измена у односу на стартних 11 прошлог викенда. Али, тешко да то може да буде оправдање...

Нешто у Реалу не штима, поготово атмосфера у екипи. Рецимо, Иско је одбио да буде капитен, а Марсело је поводом тога изјавио да "нема појма" зашто је његов саиграч одбио да улогу вође тима. Када је Марсело излазио из игре да би уступио место Данију Карвахалу, кренуо је најпре да да траку Иску, а он му је рекао да је стави на руку Карвахалу.

Публика је то приметила, почела да звижди Иску, који је рукама гестикулирао и говорио: "Шта је било, шта хоћете?".

Не памте навијачи Реала када је њихов тим тако декласиран у Европи. 

Додуше, шпански гигант и није много пута губио на свом стадиону у у историји еврпоских. У Купу УЕФА и некадашњем Купу купова само четири, у Купу европских шампиона, а потом Лиги шампиона нешто више.

Први клуб који је у Европи успео да се из Мадрида врати непоражен кући била је Барселона. Догодило се то у сезони Купа европских шампиона 1960/61. Каталонци су одолели на "Сантјаго Бернабеу" 2:2, а код куће победили 2:1

Већ наредне године Јувентус је постао први клуб који је победио у Реаловом дому. Али, био је то Пиров тријумф, јер је "краљевски клуб" славио у Торину 1:0. На неутралном терену Реал је у трећој утакмици победио 3:1.

Интер је у сезони 1966/67. у четвртфиналу уписао две победе, славио је у Милану 1:0 и победио 2:0 у Мадриду.

И Стандард из Лијежа је један од клубова који је славио као гост у КЕШ-у. Белгијанци су сезони 1969/70. елиминисали Реал у другом колу и то двема победама - у Лијежу 1:0 и на "Бернабеу" 3:2.

Затим је и Ајакс био бољи у полуфиналу 1:0.

Први који је Реалу успео да да три гола у Мадриду, у оквиру Купа шампиона, био је Спартак из Москве. Московљани су у реваншу четвртфинала у Звездиној сезони 1990/91. славили 3:1 после 0:0 на "Лужњикију".

То су уједно и сви неуспеси Реала у Мадриду у Купу европских шампиона. Није их ни било много, нити су били катастрофални.

У првом Реаловом учешћу у Лиги шампиона, у сезони 1995/96. Ајакс је у групној фази освојио три бода у Шпанији победивши 2:0. До наредног пораза код куће чекало се пет година. У сезони 1999/2000 Бајерн је био бољи 4:2, али је Реал, иако је први пут у историји елитног такмичења прмио четири комада код куће, на крају освојио такмичење.

Бајерн је победио у Мадриду и у сезони 2000/01. Овај пут у полуфиналу- 1:0.

На "Бернабеу" су утакмице касније добијали Рома 1:0, Арсенал 1:0, Рома 2:1, Јувентус 2:0, Ливерпул 1:0, Милан 3:2, Барселона 2:0, Шалке 4:3 и Јувентус 3:1

КУП КУПОВА

Вакер Инзбрук 1970/1971 1:0
ПСЖ 1993/1994 четвртфинале 1:0

Куп УЕФА

1984/1985 у финалу Видеотон 1:0, али је у Мађарској било 3:0 за Реал.
1994/1995 Одензе 0:2 у трећем колу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар