Лариса Церић на елитном Мастерсу!

Најбоља босанскохерцеговачка спортисткиња у овој години, Лариса Церић, овог викенда ће учествовати на елитном Мастерс турниру у кинеском Гвангџоуу.

Остали спортови 14.12.2018 | 10:30
Лариса Церић на елитном Мастерсу!
Право наступа на завршном турниру сезоне у џудоу имају по 16 најбољих са свјетске ранг листе у свакој категорији.

Церићева ће у Кини покушати да понови успјех остварен прошле године када је освојила треће мјесто и тако завршити још једну сјајну сезону у којој је освојила сребро и бронзу на европском и свјетском првенству.

"Прошле године на овом турниру била сам трећа, надам се да би могла поновити тај успјех. Сезона је била напорна, задње вријеме имала сам наступ на пет-шест турнира. Осјећам се добро имам самопоуздање и надам се да ћу успјети да дођем у прилику да се борим за медаљу, евентуално да дођем у финале или покушам да будем прва, никад се не зна, свако такмичење је прича за себе", изјавила је бх. џудисткиња.

Једина представница БиХ на турниру, у најтежој женској категорији +78 кг, на ранг листи тренутно заузима високо треће мјесто, иако је већи дио сезоне била на водећој позицији. У конкуренцији 100 рангираних такмичарки прва је Јапанка, Сара Асахина, са 6.800 бодова, друга је Кубанка, Идалис Ортиз, са 5.760, док Церић на трећем мјесту има 5.630 бодова.

На Мастерс турниру ће учествовати 234 џудиста и џудисткиња из 53 државе.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар