Larisa Cerić na elitnom Mastersu!

Najbolja bosanskohercegovačka sportistkinja u ovoj godini, Larisa Cerić, ovog vikenda će učestvovati na elitnom Masters turniru u kineskom Gvangdžouu.

Ostali sportovi 14.12.2018 | 10:30
Larisa Cerić na elitnom Mastersu!
Pravo nastupa na završnom turniru sezone u džudou imaju po 16 najboljih sa svjetske rang liste u svakoj kategoriji.

Cerićeva će u Kini pokušati da ponovi uspjeh ostvaren prošle godine kada je osvojila treće mjesto i tako završiti još jednu sjajnu sezonu u kojoj je osvojila srebro i bronzu na evropskom i svjetskom prvenstvu.

"Prošle godine na ovom turniru bila sam treća, nadam se da bi mogla ponoviti taj uspjeh. Sezona je bila naporna, zadnje vrijeme imala sam nastup na pet-šest turnira. Osjećam se dobro imam samopouzdanje i nadam se da ću uspjeti da dođem u priliku da se borim za medalju, eventualno da dođem u finale ili pokušam da budem prva, nikad se ne zna, svako takmičenje je priča za sebe", izjavila je bh. džudistkinja.

Jedina predstavnica BiH na turniru, u najtežoj ženskoj kategoriji +78 kg, na rang listi trenutno zauzima visoko treće mjesto, iako je veći dio sezone bila na vodećoj poziciji. U konkurenciji 100 rangiranih takmičarki prva je Japanka, Sara Asahina, sa 6.800 bodova, druga je Kubanka, Idalis Ortiz, sa 5.760, dok Cerić na trećem mjestu ima 5.630 bodova.

Na Masters turniru će učestvovati 234 džudista i džudistkinja iz 53 države.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar