Заплијењено 16,7 кг марихуане

Полиција је у више одвојених акција широм Србије заплијенила 16,7 килограма марихуане, 356 таблета екстазија и ухапсила 10 особа осумњичених за препродају наркотика, док су против још пет лица поднесене кривичне пријаве, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова /МУП/.

Србија 11.12.2018 | 14:13
Заплијењено 16,7 кг марихуане
Хапшења су реализована на подручју Ужица, Београда, Крушевца, Крагујевца, Сремске Митровице, Панчева, Сомбора, и Зајечара, а заплијењена је и мања количина амфетамина, наводи се у саопштењу.

У одвојеном саопштењу МУП је навео да је у Бору ухапшена медицинска сестра у Дому здравља чији су иницијали М.П. /53/ која је имала обавезу давања метадонске терапије зависницима од наркотика, а осумњичена је да је преписане дозе разблаживала, а преосталу количину продавала.

Она је осумњичена за кривична дјела злоупотреба службеног положаја и неовлашћена производња и стављање у промет дрога.

У Бору је данас боравио министар здравља Србије Златибор Лончар, који је, на питање новинара о хапшењу медицинске сестре, рекао да је то брука за професију и да Министарство неће толерисати такве случајеве.

"Ово је страшно и велика брука за све који поштено раде у здравству, а таквих је 99 одсто", нагласио је Лончар током посјете борској болници.

Он је рекао да ће Министарство здравља издати налог свим болницама у Србији да појачају контролу лијекова који су "интересантни" за наркомане, пренијели су београдски медији.

"Данас издајем налог свим болницама да посебно обрате пажњу на секторе у којима имају лекове који су интересантни за наркомане. Да се појача контрола улаза и излаза тих медикамената", рекао је Лончар.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар