Севиља обара клупски рекорд због Силве!

Тим из Андалузије решио да плати откупну клаузулу Милану.

Фудбал 15.12.2018 | 09:00
Севиља обара клупски рекорд због Силве!
Један од главних циљева Хоакина Капароша и његових сарадника био је да се пронађе права глава за срце напада, а гледајући све што је досад урађено - Севиља је у томе успела.

Долазак Андреа Силве после мучних годину дана у Милану испоставио се као пун погодак спортског сектора Севиље, заједно са куповином голмана Базела Томаса Вацлика и две кључне позиције у тиму остаће покривене у наредним годинама.

Случај Андреа Силве, ипак, изазвао је посебну пажњу. Португалац је са девет голова (осам у Примери), показао да није само извикан фудбал због чега је управа Севиље као „а приори“ поставила откуп Силвиног уговора од Милана.

Када је Силва долазио у Андалузију са Миланом је потписана и откупна клаузула на 38.000.000 евра. Толико је Милан платио Порту пре само два лета, али се Португалац никако није снашао на Сан Сиру. Занимљиво је да је Севиља уопште пристала на ову клаузулу после свега десет голова за четрдесет утакмица у целој прошлој сезони, али у Севиљи као да су предосетили да би Силва могао да буде прави за екипу. 

Због тога, тврди добро упућени локални дневник Естадио Депортиво, Севиља неће жалити новце и Силваће од лета постати пуноправи члан екипе. Врло вероватно и много раније. Севиља је од поменутих 38.000.000 евра већ исплатила три милиона на име позајмице, међутим проблем је у томе што првобитни договор два клуба каже да цела сума буде исплаћена одједном, не кроз рате. На томе ће челници Севиље радити наредних седмица, а иако ситуација сада не делује добро, у клубу су смирени. Тако ће бити оборен клупски рекорд који је постављен куповином Луиса Муријела за 21.500.000 евра из Сампдорије пре годину и по дана.

Поменути лист каже да ће све бити договорено брзо и да ће Силва потписати уговор на пет сезона, уз откупну клаузулу на 85.000.000 евра. Тако би Севиља отерала потенцијалне купце. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар