WБЦ одобрио реванш Вајлдера и Фјурија!

Светски боксерски савет (WБЦ) одобрио је реванш борбу између Американца Дионтеја Вајлдера и Британца Тајсона Фјурија.

Остали спортови 10.12.2018 | 13:30
WБЦ одобрио реванш Вајлдера и Фјурија!
Двојица боксера су прошлог викенда имала контроверзан реми у Лос Анђелесу, у једној од најбољих борби у тешкој катагеорији у последње време.

Вајлдеров обавезни изазивач за титулу првака света је Доминик Бразејл, али ова одлука WБЦ му омогућава да се опет бори са Фјуријем, а да не остане без појаса.

Обојица бораца су изјавила да желе реванш, Вајлдер због недовршеног посла, а Фјури јер је уверен да је заслужио победу у Калифорнији. 

Фјури и његов тим покушавају да се изборе да реванш буде у Великој Британије, а помињали су се највећи стадиони у краљевини лондонски Вембли и манчестерски Олд Трафорд.

"Вајлдер и Фјури су нам дали једно од најбољих борби у тешкој категорији после доста времена, што је изазвало огромно интересовање навијача за реванш. WБЦ је срећан што може да потврди да је директан реванш одобрен", саопштио је WБЦ. 

Иако је Вајлдер обарао Фјурија у деветој и 12. рунди, а за ово друго Американац тврди да је био нокаут, Британац се оба пута дизао и према мишљењу великог дела јавности заслужио је победу. 

Ипак, судије су бодовима одлучиле да је реми (115:111 Вајлдер, 114:112 Фјури, 113:113). 

Фјури је изјавио да није видео гору одлужу у каријери, да је његов противник добио поклон, а његов промотер Френк Ворен је тражио од WБЦ објашњење о бодовању, односно зашто је Мексиканац Алехандро Рочин дао Вајдеру предност у седам од 12 рунди. 

"Видели сте најбоље од Фјурија, али нисте добили најбоље од Вајлдера и опет сам одрадио посао", написао је Вајлдер на Инстаграму после борбе. 

Реванш би могао да се догоди на пролеће, највероватније у мају, а осим Велике Британије реална опција је и Лас Вегас.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар