Милано: Црнадак на скупу ОЕБС-а

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак учествује на 25. састанку Министарског савјета ОЕБС-а, који се 6. и 7. децембра 2018. године одржава у Милану, у оквиру предсједавања Италије овом регионалном организацијом.

Босна и Херцеговина 06.12.2018 | 13:10
Милано: Црнадак на скупу ОЕБС-а
Црнадак је прије почетка састанка Министарског савјета имао кратке сусрете са италијанским министром иностраних послова Енцом Моавером Миланезијем, са министарком иностраних послова Аустрије Карин Кнајсл, као и са министром иностраних послова Словачке Мирославом Лајчаком, који ће предсједавати ОЕБС-ом 2019. године.



На 25. Министарском савјету у Милану учествују представници 57 земаља чланица, међу којим су министрар иностраних послова Русије Сергеј Лавров, Турске Мевлут Чавушоглу, Њемачке Хеико Маас, као и министри иностраних послова Србије, Црне Горе, Хрватске, Албаније.



Министар Црнадак ће сутра, 7. децембра 2018. године имати састанак са представником ОЕБС-а за слободу медија Арлемом Дезиром.

ОЕБС је највећа свјетска регионална безбједносна организација посвећена раду на стабилности, миру и развоју демократије у ОЕБС подручју.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бот

06.12.2018 15:19

Чисто да оставим коментар. Да не прође вијест без коментара. Очигледно никога не занима.

ОДГОВОРИТЕ