Роуз: Волио бих признање за најбољег "шестог играча"!

Кошаркаш Минесота Тимбервулвса Дерик Роуз свестан је да ће тешко до још неког МВП признања у лиги и каже да би волео да постане и најбољи резервни играч.

Кошарка 07.12.2018 | 15:30
Роуз: Волио бих признање за најбољег "шестог играча"!
Он ове сезоне просечно бележи 19,3 поена и 4,4 асистенције уз 50 одсто шута из игре.

Једна је од светлијих тачака екипе која је тренутно 12. на табели Запада, мада се очекивало да ће бити много озбиљнији конкурент за неко од виших места.

"Волео бих да освојим награду за 'шестог играча године'. Не мислим да је то лоше рећи или да је за мене лош циљ да улазим са клупе. Једноставно то осећам. Ако ишта значи, мислим да би то помогло тиму", рекао је Роуз у разговору са Крисом Хајном између осталог.

После турбулентних неколико сезона када је постало неизвесно хоће ли уопште играти у било ком НБА тиму, Роуз је пронашао "нову младост".

"Срећнији сам него што сам био дуго времена, улазим у игру не размишљајући и бринући о медијима као што сам радио, као што сам морао да бринем у Чикагу. Или да излазим на крај са управом као што сам морао у Чикагу, или једноставно са било којим проблемима. Играм без брига, фокусиран на утакмицу те ноћи и тако и треба да буде", рекао је Роуз.

Дерик је пре осам година постао најмлађи МВП у историји НБА лиге, али су му повреде од тада уништиле каријеру.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар