Фјури посрнуо на крају - реми и одбрана титуле Вајлдера!

У мечу за титулу шампиона WБЦ тешке категорије виђен је реми између Тајсона Фјурија и Дионтеа Вајлдера, којим је Американац одбранио титулу.  Вајлдер ремијем одбранио титулу! Тајсон Фјури био бољи у већем делу меча, али је Дионтејев напад у 12. рунди пресудио. Упркос свему, многи преиспитују одлуку судија

Остали спортови 02.12.2018 | 10:30
Фјури посрнуо на крају - реми и одбрана титуле Вајлдера!
После свих 12 рунди судије су биле подељене и изгласале су нерешен резултат, а тиме је задовољнији био Вајлдер који је одбранио своју титулу.

У веома драматичном мечу на крају је као "победник" изашао Американац који је поново одбранио титулу у WБЦ категорији коју чува још од 2015. године.

Фјури је био бољи борац током већине меча. Вешто је избегавао Вајлдерове нападе и изгледало је као да ће доћи до победе, с обзиром да је било евидентно да ће меч пресудити бодовање судија. 

Све до 12 рунде Фјури се одлично држао, али је тада Вајлдер успео да му зада страшан ударац којим је Британац завршио на поду. Дошло је до одбројавања, али је Тајсон некако успео да се уздигне и заврши меч. 

Тај тренутак био је одлучујући у мечу и успео је да "преломи" судије. Роберт Тапер је досудио 114:112 у корист Фјурија, а Алехандро Рохин 115:111 у корист Вајлдера. Одлука је пала на Фила Едвардса, јединог британског судију, за којег је резултат био 113:113.

Шампионски меч у WБЦ категорији између Дионтеа Вајлдера и Тајсона Фјурија завршен је нерешено после бодовања судија, а то значи да је после ове велике битке у 12 рунди Вајлдер успео да одбрани титулу у Лос Анђелесу. И добро се помучио за тако нешто.

Фјури је био бољи у већем делу меча, боксовао паметно и планирао да на бодове добије окршај с Вајлдером. Међутиом, овај је схватио да мора у последњој рунди да крене на све или ништа и оборио је Фјурија. Фјури је устао, али се испоставило да ће га тај детаљ уз слабу последњу рунду коштати победе.

Судије су биле подељене. Алехандро Рочин из Мексика гласао је 115:111 за Вајлдера, Роберт Тепер из Канаде 114:110 за Фјурија, а Фил Едвардс из Велике Британије 113:113. На тај начин шампион је ипак остао Дионте Вајлдер и задржао је титулу коју има од 2015. године.

Вајлдер сада има скор од 40 победа, од тог 39 нокаутом, и једног ремија, док Фјури има 27 победа, од тога 19 нокаутом, и једног ремија. Ни један ни други немају пораз до сада.

Фјури је показао велику снагу с обзиром да се дуго борио с депресијом, алкохолизмом и зависнишћу од наркотика, док је Вајлдер показао како разорне ударце поседује.

Фјури је после меча истакао да је упркос нокдауну он био бољи и да је требало да добије овај окршај после бодовања судија. Као и да "зна да се меч одржао у туђој земљи".

Дакле, сигурно ће бити повика на судије...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар