Тајсон, Луис, Форман и Холифилд о мечу Фјури - Вајлдер...

Светски боксерски спектакл, борба у тешкој категорији између Тајсона Фјурија и Дионтеја Вајлдера у Лос Анђелесу привлачи велику пажњу светских медија.

Остали спортови 01.12.2018 | 08:30
Тајсон, Луис, Форман и Холифилд о мечу Фјури - Вајлдер...
Њихов дуел ћемо видети у недељу у раним јутарњим часовима, тачније 06.00 по нашем времену, после чега ћемо добити одговор ко је нови светски шампион у WБЦ верзији.

Један од њих двојице мораће по први пут да осети укус пораза јер су до сада непоражени, Вајлдер у 40, а Фјури у 27 борби.

Оно што је посебно занимљиво је како су неки бивши велики шампиони прогнозирали исход ове велике борбе.

Мајк Тајсон је убеђен да је Британац Тајсон Фјури ближи тријумфу.

"Иако Вајлдер снажно удара, ништа не може да се пореди са менталном снагом Фјурија, као унутар, тако и ван ринга. Биће то тесна и неизвесна борба, али мислим да Фјури заиста има добре изгледе да победи", рекао је најмлађи светски шампион у тешкој категорији.

Ивандер Холифилд има слично мишљење.

"Фјури је препун трикова, има много квалитета. Има дуге руке, незгодан је за борбу, има одличне рефлексе и опасан је из контре. Он мора да преузме иницијативу. До сада је био доминантан у свим борбама, очекујем да такав буде и са Вајдером. Ако ствари постану гадне, Фјури има више шанси. Ипак, Вајлдер би могао да развуче борбу, могао би да заврши посао до краја 12. рунде", сматра Холифилд.

Британац Ленокс Луис каже да све зависи колико ће борба потрајати.

"Ако се меч одужи, онда веће шансе има Фјури, а ако буде кратак, онда иде на страну вајдера. Ово је епска борба и немогуће је предвидети шта ће се догодити, једва чекам да почне", признао је Луис.

На крају, Џорџ Форман типује на Вајдера.

"Велики сам фан Вајлдера, али сам импресиониран како је Фјури избегавао ударце у мечу са Владимиром Кличком. Предвиђам да ће борба трајати свих 12 руниди, Фјури има висину. Мислим да ће вајлдер добити на поене, али тесно", закључио је бивши шампион света.

Шта кажу актери борбе

Осим што су на уводној конференцији за медије запалили ватру бомбастичним изјавама, али према многим коментаторима ово би могла бити најпрљавија борба до сада, судећи барем по томе што су изјављивали до сада.

Фјури прети да ће преотети титулу Американцу.

"Још није добио оно што заслужује. Видим страх у Вајлдеру, готово да могу да чујем како му лупа срце испод одела. Плаши ме се. Када је поред мене, избегава да ме гледа у очи, кротак је, понизан", каже Фјури.

Он је додао и ово:

"Када је реч о борби, биће то паклено. Вајлдер снажно удара, ја сам вешт боксер. Биће то епска ноћ. Ово је борба за трон, и кад победим, моћи ће да ме унајми као промотера, да га промовишем касније када се буде борио са другима. Нема срамоте у томе да изгуби од мене јер сам највећи боксер у својој генерацији и не може нико да ме победи, нарочито не он", пуца од самопоуздања Фјури.

Вајдер му није остао дужан.

"Он је неко ко је одличан за тешку категорију. Харизматичан је, много прича, имамо доброг плесног партнера! Неустрашив је у рингу, има боксерске корене. Добро је што је из друге земље, јер се виде различите културе, наше личности. Један је из Америке, други из Велике Бротаније. Тако ће ми бити веће задовољство да га као Американац добијем", рекао је Вајлдер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар