"Ружа Хрватска" орила се на дочеку тенисера!

Неколико хиљада грађана Загреба поздравило је освајаче Дејвис купа на Тргу бана Јелачића.  Журка у Загребу, Ђоковић честитао Хрватима.  Ипак, за разлику од летошње прославе фудбалера након другог места на Мундијалу, овај пут није певао Марко Перковић Томпсон.

Тенис 26.11.2018 | 21:15
"Ружа Хрватска" орила се на дочеку тенисера!
Више хиљада градјана дочекало је у понедељак поподне у центру Загреба хрватске тенисере који су у француском Лилу освојили Дејвис куп.

Хрватски репрезентативци стигли су на загребачки аеродром летом из Париза око 14.30,  а дочекао их је ватрогасни водени топ, мажореткиње и црвени тепих. Потом су посебним аутобусом кренули према Тргу бана Јелачића где је одржана централна прослава.

Тамо су их песмом "Играј моја Хрватска" дочекали чланови групе "Запрешић боyси", а играчи су један по један, праћени овацијама окупљених градјана, излазили на позорницу.

"Бонжур (Боњоур) Загреб. Ово је као из снова, хвала свима", рекао је најбољи хрватски тенисер Марин Чилић, а преноси Бета.

После интонирања хрватске химне, неколико песама отпевали су и тенисери. Ни ова прослава није прошла без Прљавог казалишта, а врхунац је наступио када су тенисери заједно са "Запрешић боyсима" запевали песму "Неописиво". Ипак, за разлику од летошње прославе фудбалера након другог места на Мундијалу, овај пут није певао Марко Перковић Томпсон.

За тенисере хрватске репрезентације, који су освојили други пут у историји титулу у Дејвис купу, приређен је дочек у центру Загреба.

Хрватски репрезентативци стигли су на загребачки аеродром Фрањо Туђман летом из Париза око 14.30 часова, а авион је традиционлано попрскан ватрогасним воденим топом, а потом су освајаче "салатаре" дочекале мажореткиње и црвени тепих.

Они су специјалним аутобусом отишли на Трг бана Јелачића где је одржана централна прослава.

Више хиљада грађана поздравило је у центру града хрватске тенисере који су у Лилу у финалу Дејвис купа савладали Француску резултатом 3:1.

По доласку их је поздравила група Запрешић боyс песмом "Играј моја Хрватска", а они су редом, праћени овацијама окупљених грађана, излазили на позорницу.

"Бонжур Загреб. Бити светски првак и дочекан овако је као из снова. Хвала свима на подршци, пресрећни смо што смо донели овај трофеј у Хрватску и показали свима да смо најбољи", рекао је најбољи хрватски тенисер Марин Чилић.

После интонирања хрватске химне, неколико песама отпевали су и тенисери, а предњачио је Борна Ћорић када је као вођа навијача запевао "Бјежите људи, бјежите из града".

Орило се и "Дај Французе да се играмо", а атмосфера је стигла до усијања када је Прљаво казалиште запевало "Ружу Хрватску".

Ипак, то је био далеко скромнији дочек од оног који је у Загребу приређен фудбалерима Хрватске, када су летос освојили друго место на Светском првенству у Русији.

Чланови Дејвис куп селекције Хрватске после прославе на тргу добиће и одликовања Републике Хрватске из руку председнице Колинде Грабар-Китаровић.

Иначе, једна од честитки хрватским тенисерима стигла од Новака Ђоковића.

"Ови момци су врхунски тенисери, али и више од тога сјајни људи које изузетно ценим и поштујем. Дивна фотографија обе екипе након завршеног дуела показује велико поштовање измедју тимова. Ово показује сву лепоту и моћ спорта", написао је Ђоковић на свом Твитеру.

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић је тенисерима и члановима стручног штаба хрватске Дејвис куп репрезентације уручити одликовања Републике Хрватске.

Тенисери Хрватске освојили су у недељу Дејвис куп, пошто су у финалу у Лилу победили браниоца титуле Француску са 3:1.

То је други пут да је Хрватска тријумфовала у Дејвис купу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар