Куертен: Новак ће бити најбољи и у 2019. години!

Троструки освајач Ролан Гароса, Бразилац Густаво Куртен, сматра да ће Новак Ђоковић уз Роџера Федерера и Рафаела Надала обележити и наредну сезону.

Тенис 25.11.2018 | 21:30
Куертен: Новак ће бити најбољи и у 2019. години!
Куертен, који је у Лондону присуствовао АТП тур финалу између Ђоковића и Александера Зверева, сматра да је српски тенисер изазов за све и играч којег је тешко победити.

"Без сумње, Новак је играч који је сада изазов за све, неко кога је тешко победити. На старту сезоне му је било тешко, а са свим тим проблемима које је имао, и нарочито после повреде, било је тешко одржати највиши ниво игре. Али вратио се и некако ми се чини да је најспремнији, неко је ко би могао да осваја велике титуле", сматра Куертен.

Када је реч о 2019. бивши број један светског тениса каже да ће "велика тројка" и даље водити главну реч.

"Верујем да смо завршили сезону са том гаранцијом да ће у три или четири године главни протагониста бити Ђоковић, док ће Рафа Надал и Роџер Федерер морати да нађу решење да му парирају. Они су некако најближи томе, али Новак има више простора да за још једну успешну годину. Не знам колико је озбиљна повреда Надала, али видим да жели да се бори за место број један", закључио је Бразилац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар