Анчић: Ђоковић је у налету и неће стати!

Али, смена генерација је почела! Марио Анчић, бивши тенисер и освајач Дејвис купа из 2005. године, прошле године је на Вимблдону био у штабу Новака Ђоковића.

Тенис 20.11.2018 | 21:30
Анчић: Ђоковић је у налету и неће стати!
Да би помогао пријатељу који је у том тренутку био у кризи Сплићанин је узео годишњи одмор у фирми и придружио се у Лондону тиму који је водио Андре Агаси.

Анчић сада поново планира да узме пар дана одмора како би дошао на финале Дејвис купа између Француске и Хрватске, које се овог викенда одржава у Лилу.

“То са Новаком је био пријатељски договор. Он се налазио на прекретници у каријери, у којој му није ишло најбоље па је тражио различита решења. Мени је било битно да му као пријатељ покажем да сам ту кад сам му потребан. И даље сам с њим у контакту, као и с већином бивших играча из целе регије. А што се тиче тренирања, не намеравам то да радим стално. Живот ме је одвео у другом смеру, бавим се послом који је сам по себи довољно интензиван. Видећемо да ли ћу некоме ту и тамо помоћи кад узмем коју недељу годишњег одмора…”, рекао је Анчић у интервују за “Јутарњи лист”.

Марио је одговорио и на питање шта очекује од нове сезонеи да ли неко може да запрети Ђоковићу у борби за прво место.

“Ноле је већ неко време у налету и верујем да ће се тако да настави. Његови аргументи тренутно су далеко најчвршћи, али опет, никад не можете да знате када ће се догодити пад, као што се њему догодио прошле и почетком ове године. Надал ће се сигурно вратити свежији, а Федерер ће узети довољно времена за припреме и прескочиће сезону на земљи. И млади све више прете, тенис није спорт у којем можете живети од старих заслуга. Зверев је већ у врху, Ћорић, Хачанов, Циципас, Схаповалов… Кроз годину, две сви ће они или већина бити стандардни топ 10 играчи. Сад је очито да је смена генерација почела. Дошао је нови талас младих лавова који ће тенису дати свежу крв”, рекао је између осталог Анчић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар