Вајда: Роџер је као момци из старијих дана!

Не зна када да престане! Маријан Вајда, тренер Новака Ђоковића каже да је оно што Роџер Федерер ради изузетно и да га подсећа на тенисере из седамдесетих година прошлог века.

Тенис 19.11.2018 | 19:30
Вајда: Роџер је као момци из старијих дана!
Тада се, рекао је Вајда за Убитенис, играло до пред пету деценију живота и нико није желео да престане.

А шта мисли о Федереру за следећу годину и хоће ли играти?

"То ће наравно зависити од њега, верујем да ће играти мање турнира и да ће се фокусирати на Гренд слемове. То што ради са 37 је запањујуће. Чак и раније нисмо хтели да престану, хтели смо да наставимо колико год је могуће. Њукомб је играо до 37, Конорс до 41, а да не спомињем и Роузвола који је ишао још даље. Роџер је као један од тих из старијих дана, нема идеју да ће морати да престане. Осећа се добро иако је мало мање брз, наравно", каже Вајда. 

Новаков тренер каже да је меч у полуфиналу Париза могао да оде на сваку од страна, али је као победеник ипак изашао Србин.

"Био је меч високог интензитета. Роџер је такође имао моментум, али му је фалило нешто додатно. Ту је и пет година разлике", сматра Вајда. 

На питање да ли би тренирао Сашу Зверева уместо Ивана Лендла, Словак каже да се Лендл добро сналази.

"Може он то, Иван је стварно фокусиран. Рекао сам му јуче: 'Имаш јако доброг, сјајног момка'. Ја сам почео да радим са Новаком кад је био млад (пре 12 година) и рекао Ивану да има изузетног младића са којим рад, а он је одговорио 'Да, да, има ту посла'", напомиње Вајда. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар