Тајгер Вудс одбио најмање три милиона $ од Саудијаца!

Чувени голфер се повукао са турнира због већ познатих политичких трзавица.

Остали спортови 14.11.2018 | 08:30
Тајгер Вудс одбио најмање три милиона $ од Саудијаца!
Један од најпознатијих и најбогатијих спортиста света, Тајгер Вудс одбио је највећу исплату у каријери, највероватније бојећи се политичког и притиска јавности.

Легедарни голфер је договорио да крајем године наступи на позивном такмичењу у Саудијској Арабији зашта му је понуђено најмање три милиона долара! Иако је у почетку прихватио, што би већина и урадила, сада је променио одлуку те одбио издашну понуду. Иако се није јавно изјашњавао око целе ситуације, јасно је да је то урадио да не би додатно сам себи "копао рупу", пошто већ има много мање пратилиаца него пре чувеног скандала са десетинама проститутки са којима се "дружио".

Проблем је у недавном свирепом убиству новинара Џамала Кашогџија, тачније егзекуцији која се догодила у Истанбулу у саудијском конзулату. Он је наиме био противник нове власти у Саудијској Арабији зашта је платио главом сечењем исте на лицу места. То је наравно наишло на општу осуду те су кренула и многа отказивања долазака у ову блистоисточну тиранију, пре свих политичара и стручњака.

Али, притисак јавности се прелио у све видове живота, па и у спорт.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар