Прост: Хамилтону ће можда требати друга врста мотивације

Легендарни возач Ф1 Алан Прост рекао је да ће петоструком шампиону Луису Хамилтону из Мерцедеса можда требати другачија врста мотивације за наредну сезону.

Остали спортови 09.11.2018 | 20:30
Прост: Хамилтону ће можда требати друга врста мотивације
Хамилтон је ове сезоне освојио пету шампионску титулу и изједначио се са Хуаном Мануелом Фанђом, а испред је само Михаел Шумахер са седам титула.

Британац се, као и претходних сезона, борио за титулу са Себастијаном Фетелом из Ферарија, а титулу је обезбедио у Мексику, две трке пре краја.

"Ове године сам већ говорио, када сте Себастијан или Луис немате проблема са мотивацијом пошто сте обојица четвороструки светски прваци и знате да ћете се борити за титулу. Један може да освоји титулу а после тога, све је на личном нивоу. Да ли је циљ да освојиш седам или не? Мислим да им је циљ да поново буду светски шампиони и видећемо шта ће се догодити следеће године", рекао је Прост за Аутоспорт. 

"Да, то је први корак, лична одлука. Када си петоструки шампион, онда размишљаш о шестој, не размишљаш о седмој или осмој. На пример, следеће године могу да се промене првила и увек можете да имате додатну мотивацију", додао је Прост. 

Он је навео да ће сигурно доћи тренутак када ће се Хамилтон једнога дана пробудити и рећи: "Да ли желим то да поновим?". 

Прост је рекао да је Хамилтон обавио скоро савршен посао ове године. 

"Ово је можда једна од његових најбољих сезона, пошто је борба трајала од почетка до краја. Оно што тражите од возача и екипе, је мешавина стабилности, константности, да не покушава да освоји неке глупе бодове када не може, пошто некада морате да прихватите да сте освојили друго, треће или четврто место", рекао је Француз. 

Он је додао да је Хамилтон био најбољи када је било најпотребније, али и да је искористио грешке Ферарија и Фетела, пре свега у Бакуу, Немачкој и Кини. 

"Шта онда радите, да ли их јаче притиснете? Због тога су Хамилтон и његова екипа били добри у овој сезони", рекао је Прост. 

Он је рекао да је тешко поредити Хамилтона са претходним шампионима Формуле 1. 

"Тешко је поредити генерације, али Луис је сигурно један од најбољих, ако не и најбољи у својој генерацији", навео је Прост.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар