Тито љубоморно чувао Елизабет

Елизабет Тејлор је на снимању “Сутјеске” на располагању имала најбољег конобара бивше Југославије.  

Забава 07.11.2018 | 07:27
Тито љубоморно чувао Елизабет
Прије 46 година на Тјентишту на снимању филма “Сутјеска”, Павле Милановић имао је посебан задатак. Најбољи конобар бивше Југославије бринуо је о супрузи Ричарда Бартона, Елизабет Тејлор.

Прошло је од тада скоро пет деценија, али пензионисани конобар Павле Милановић са Тјентишта још памти љепоту славне глумице. За вријеме снимања филма био јој је лични конобар, а тај му је задатак, због ког је већина колега била љубоморна повјерен јер је на такмичењу у Порторожу годину дана раније проглашен за најбољег конобара Југославије.

Тејлерова није глумила у филму, али је пратила свог супруга који је у “Сутјесци” глумио Тита. Приступ вили у којој је филмска дива била са својом усвојеном дјецом имао је само Павле.

– Никад нико, само ја и Маргета, главна собарица виле. Само ја и она – рекао је Павле.

Служио је скоро све осим Тита који је имао своје конобаре и куваре. Током посјете Хамдије Поздерца и Бранка Микулића, истакнутих политичара тога доба, био је водитељ бара у НП и сјећа се да је напамет знао да направи чак 60 коктела. 

Ипак, четрдесетак дана с Елизабет можда је и најдражи дио његове каријере у угоститељству.

– Такву љепоту као њену није имао нико на кугли земаљској. А очи…- истакао је он.

Његову фасцинираност љепотом славне глумице супруга Илинка не дели.

– Било је таквих на стотине, само што је она била истакнута – каже Илинка.

Павле је закорачио у девету деценију живота, иза себе има два мождана удара, али растанка с Елизабет Павле се сјећа и данас.

– Загрлила се са мном, пољубила ме као да сам јој рођени брат и оставила ми је коверту у сакоу. Отишао сам до тоалета, погледам у коверту, а она пуна долара – прича Павле.
Од тога је започео изградњу викендице на селу. Ни данас је није завршио, јер рат је прекинуо све планове, али и једно срећно вријеме у његовом животу.

– То су срећна времена била. Па не могу срећнија бити на свијету, живјело се боље, љепше и слободније, нико није питао ко је шта – казао је Павле, Радио Слободна Европа.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 0

Оставите коментар