Тајсон Фјури боксује и тролује!

Чувени борац добио забрану од Википедије пошто је пречесто "уређивао" страницу Владимира Кличка.

Остали спортови 09.11.2018 | 14:30
Тајсон Фјури боксује и тролује!
Пар дана мање од месец дана остало је до једног од најочекиванијих бокс мечева ове године, судара WБЦ шампиона Дионтеја Вајлдера и Тајсона Фјурија, сликовитог Енглеза који, чини се сваким својим потезом и изјавом уме да скрене пажњу јавности. А како и не би када је заиста урнебесан.

Некадашњи власник шампионских WБА, ИБФ, WБО и ИБО појасева, постао је општепознат када је победио 2015. на поене Владимира Кличка и "отео" му ту колекцију коју смо набројали. Није се дуго задржао на трону, пре свега због психичких проблема (депресија), али се сада враћа. И то поново у великом стилу, а то значи да није само бокс у питању.

Отворен какав јесте, спреман да јавности открије све што га пита, па и више од тога у недавном интревјуу је иззјавио нешто заиста чудесно:

"Волео сам да идем на Википедију, да преправљам профиле пошто сам желео да покажем свима да то може да се уради. Отвориш сајт, промениш садржај. То може и са мојим профилом. Највише сам то радио са профилом Владимира Кличка и онда сам добио забрану!", кроз осмех се присетио енглески боксер, "Али, неко сада мени преправља профил и стално пише да сам у пензији, а моји људи то онда исправљају... Смешно је то јер ја заправо никада пре тога нисам уређивао мој Вики профил."

Фјури није класичан Енглез, већ је Травелер, то јест Чергар што је посебна национална група на британским острвима, пореклом из Ирске, која притом себе зове Циганима. Врло су слични нашим Ромима по схватању живота, те га то чини и посебним, али и како то често бива, омраженим. Управо зато су острвљани оштро подељени на оне које га подржавају и на остале који га буквално мрзе, иако је у питању заиста симпатичан момак, али и фантастичан борац који и даље нема пораз у профи каријери (27-0).

Меч између Фјурија и Вајлдера одржава се 1. децембра у Лос Анђелесу, а на талону је WБЦ појас.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар