ЛШ: Бајерн тешко сломио АЕК, Валенсији само бод у Берну!

Фудбалери Бајерна савладали су АЕК 2:0 у Атини, док су Јанг Бојс и Валенсија ремизирали 1:1 у Берну, у првим мечевима трећег кола Лиге шампиона.  Бајерн се пробудио, у Берну без победника! У прве две утакмице 3. кола Лиге шампиона, Бајерн победио АЕК у Атини, док су Јанг бојс и Валенсија поделили бодове.  Бајерну доста два минута, Валенсија опет остала без победе! Баварци тријумфално прошетали кроз Атину - 0:2.

Фудбал 23.10.2018 | 21:20
ЛШ: Бајерн тешко сломио АЕК, Валенсији само бод у Берну!
За разлику од утакмице у Атини, где се чекало само да Бајерн начне АЕК, у Берну смо гледали узбудљив дуел у којем много више разлога за незадовољство имају домаћи фудбалери. Јанг бојс је освојио први бод, али није тако далеко био ни од сва три.

Јанг бојс – Валенсија 1:1, у 3. колу Групе Х Лиге шампиона.

Валенсија је повела преко Мишија Батшуаија у 26. минуту. Феран Торес је имао велику прилику у 44, али је био себичан. Бледо издање Јанг Бојса у првом полувремену није било ни налик игри Швајцараца у другом делу. Од чак десет удараца ка Нету, од којих су неки били из идеалних ситуација, само је ударац Ороа из пенала завршио у мрежи.

Домаћин је у последњем минуту погодио и стативу.

Валенсија има два бода, а Јанг бојс један.

Бајерн се сат времена мучио на Олимпијском стадиону у Атини у оквиру Групе Х. И таман када је АЕК кренуо храбрије и офанзивније ка Мануелу Нојеру, уследио је "блицкриг" Бавараца за 2:0! Победу Бајерну донели су Хави Мартинез и Роберт Левандовски, головима у 61. и 63. минуту.

Бајерн је дефинитивно изашао из кризе. После бундеслигашке против Волфзбурга за викенд, чета Ника Ковачауписала је и победу у Лиги шампиона и то на гостовању у Атини против АЕК-а од 2:0.

Није било лако, Грци су се показали као тврд орах у првом полувремену, али су кажњени за промашаје и за само два минута просули су све добро што су урадили у првих сат времена игре. И даље је чудно какоБакасекас у 53. и Клонаридис у 59. (сјајним волејом) нису донели предност шампиону Грчке, а само два минута након ово другог промашаја домаћина стигла их је казна.

После ударца Робена, а на пас Хумелса, лопта се одбила до Хавија Мартинеза, који је из близине довео Баварце у вођство у 61. Само што је АЕК кренуо са центра све је било готово, после сјајне акције и пасоваТијага и Гнабрија, Рафиња се издвојио по левој страни, мајсторски упослио Роберта Левандовског који из оваквих позиција не греши. Трећи гол Пољака на последње две утакмице.

И то је цела прича с овог меча. Бајерн се победом искупио за кикс са Ајаксом (1:1) почетком месеца, а треба рећи да је клупска икона Томас Милер поново "фасовао" клупу, па је јасно да је после бледих издања дефинитивно запао у други план код тренера Ника Ковача.

У другом мечу који је одигран у ранијем термину Валенсија је наставила са очајном формом. Само једну победу имају пулени тренера Марселина у целој сезони (у Примери), а са симптоматичним партијама наставили су и вечерас на гостовању у Берну где су одиграли нерешено с Јанг Бојсом - 1:1.

И тамо су Шпанци повели, преко Мишија Батшуаија после лепе акције у 26. минуту, али нису умели да сачувају предност. Несмотреност Данија Пареха натерала је главног арбитра да покаже на белу тачку са које је најбољи фудбалер Јанг бојса Гијом Оаро поставио коначан резултат у 55. минуту.

Валенсија је била боља у првом, Јанг Бојс значајно бољи у наставку, па се после свега чини да је реми најправеднији исход овог сусрета.

Миралем Сулејмани играо је стандардно за швајцарског шампиона, а замењен је у 74. минуту.

ЛИГА ШАМПИОНА, 3. коло (уторак):

Група Е

АЕК - Бајерн 0:2 (0:0)
/Мартинез 61, Левандовски 63/

Ајакс - Бенфика (21.00, ТВ Арена Спорт 5)

ТАБЕЛА: Бајерн (+1) 6, Ајакс 4, Бенфика 3, АЕК (+1) 0.

Група Ф

Хофенхајм - Лион (21.00)
Шахтјор - Манчестер сити (21.00)

ТАБЕЛА: Лион 4, Сити 3, Шахтјор 2, Хофенхајм 1.

Група Г

Рома - ЦСКА (21.00, ТВ Арена Спорт 3)
Реал Мадрид - Викторија (21.00, ТВ Арена Спорт 2, мултипренос)

ТАБЕЛА: ЦСКА 4, Реал 3, Рома 3, Викторија 1.

Група Х

Јанг Бојс - Валенсија 1:1 (0:1)
/Оро 55 - Батшуаји 26/

Манчестер јунајтед - Јувентус (21.00, ТВ Арена Спорт 1)

ТАБЕЛА: Јувентус 6, Манчестер јунајтед 4, Валенсија (+1) 2, Јанг Бојс (+1) 1.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар