Отказани мирни протести у Бихаћу

Отказани су мирни протести који су били најављени за вечерас у Бихаћу.

Босна и Херцеговина 23.10.2018 | 19:56
Отказани мирни протести у Бихаћу
Како Аваз сазнаје, одржавање протеста због ескалације мигрантске кризе је забрањено од МУП-а УСК, а неформални организатор протеста Сеј Рамић добио је казну од 3.600 КМ, док је Аднан Мекић из Бициклистичког клуба “Дај круг” зарадио још већу казну од 5.000 марака. 

Вечерашње окупљање је забрањено јер организатори за њега нису претходно прибавили одобрење за одржавање на јавном мјесту, што је случај у два од три одржана мирна протеста Бишћана.

С друге стране, казне су изречене за прве протесте у Бихаћу, за које је организатор и добио одобрење, међутим, за вријеме окупљања га је прекршио и скуп преселио на друге локације у Бихаћу, за што заправо нису имали дозволу.

Како нису имали потребна одобрења МУП-а УСК за окупљањем на јавним мјестима, што су и били у обавези прибавити, организатори су данашње мирне протести отказали, односно издато им је рјешење о забрани окупљања.



(БН/Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тако

23.10.2018 18:53

Тако брате, по дзепу удри, није то бурлина приватна, него права дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

24.10.2018 06:45

Какав наслов!!! ОТКАЗАНИ!!! З А Б Р А Њ Е Н И, ЗАБРАЊЕНИ!! Да се ово десило у Бања Луци не би у наслову стајао ОТКАЗАНИ него би пљували по полицији најстрасније.

ОДГОВОРИТЕ